Два неприятни инцидента са съпътствали дербито между Левски и ЦСКА. Преди началото на мача е получен сигнал за масов бой в Южния парк, в който са участвали между 50 и 60 привърженика на двата отбора. 

По време на самия мач са пострадали две момиченца, които са били в секторите Б и Г. И двете са се надишали с дим от бомбичките и факлите и са вкарани в болница. Едното от тях е само на 9 годинки.

"Задържали сме превантивно 39 лица за опит за внасяне на бомбички, наркотици и т.н. Колкото повече хора са на трибуните, толкова по-добре за нас. Има две пострадали момичета от агитките на ЦСКА и Левски. Едното е на 9 години, надишали са се с дим от бомбичките. И двете са в болница." 

"Работим с клубовете и фенклубовете, за да не се случват проблеми. Затова и успяхме да спрем 39 лица, които са имали неприемливо поведение. Шествията са нерегламентирани, не са заявени в общината. Но ние сме принудени да запазим живота на всички хора по улиците, защото хвърлят много бомбички." 

"Имаше сигнал два часа преди мача, че се бият две групи фенове и бяха наистина големи боеве. Пуснали сме феновете да се прибират, поетапно се случва това, за да няма повече ексцесии. Група от 50-60 човека се биеха в Южния парк, а с пристигането ни се разбягаха бързо", заяви комисар Тони Златанов от СДВР след мача.