Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета работи усилено за столичния клуб в последните няколко месеца. Италианският специалист има богата ръководна визитка, а най-големият му успех безспорно е привличането на колумбийския нападател Дуван Сапата в Удинезе. Джарета работи в тима от град Удине в периода между 2013-а и 2016-а година. Година преди да напусне пък Джарета уговаря Наполи да преотстъпят снажния стрелец в Бергамо, а оттам насетне Сапата показва головата си мощ на Ботуша.

„Напълно очаквано бе, поне за мен, че Дуван Сапата ще се приспособи добре в отбора на Удинезе. Познавах го, откакто се развиваше и знам какво може. Винаги е фокусиран върху работата си. Беше много тежко да го доведем при нас, тъй като имаше клуб, който не искаше да се разделя с него”, сподели Джарета пред Tuttomercatoweb.

Роденият в колумбийската столица Кали има 20 гола в 30 мача за Аталанта през този сезон, като се конкурира за голмайсторския приз в калчото със суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо. За отбора от стадион "Фриули" пък колумбиецът наниза 18 гола в двата си сезона под наем.

„Когато пристигна в Удинезе, той бе доста хилав. Постепенно разви физиката си, а това е много важно за футбола в Италия. Подобри и концентрацията си, като никога не се отказа. Разполага с техника, която е непривична за неговите размери. Въобще не ме учудва развитието му в Серия А”, коментира още Кристиано Джарета пред италианската медия.

Очакванията са, че Джарета ще е един от главните хора, които биха спомагали на спортнотехническото ръководство на „червените” за привличането на нови футболисти през летния трансферен прозорец.