Наставникът на ЦСКА Нестро Ел Маестро коментира победата над  Ботев Пловдив от 20-ия кръг на Първа лига (2:1). Специалистът заяви, че за „червените“ трите точки са били важни, за да останат в битката за титлата с Лудогорец.

Треньорът допълни, че в „армейските“ редици не са искали да изпадат в ситуацията на големия им съперник Левски, който след поражението си от Берое, се отдалече на 10 точки зад лидера от Разград. Ел Маестро констатира, че за „сините“ всичко е приключило и им предстои скучен втори дял от сезона.

„Трудно е да говорим за нормален футболен двубой, физическто и психическото трябваше да вземе връх. Втората част бяхме по-нервни и не играхме така добре, като първото полувреме всичко можеше да се случи, но съм доволен, че спечелихме“, започна Ел Маестро пред DIEMA SPORT.

„Знаехме, че ако играем на днешния ден, трябваше да заложим на отбор с повече биткаджии, да минимизираме пасовете назад, дългите подавания, да бъдем в противниковата половина по-дълго. За големи периоди от мача ни се получи“, добави специалистът.

„Не направихме много положения, но бяха чисти. С повече късмет можеше и три гола аванс да имаме. Втората част бяхме по-отпуснати“.

На питане за двете принудителни смени в редиците на „домакините“ – на Али Соу и  Рубен Пинто, треньорът каза: „Мускулни проблеми имат играчите, но не е нищо сериозно“.

„Бе важно да останем живи в битката за титлата. Не искахме да бъде в ситуацията на Левски, защото за тях всичко е приключило и им предстои много скучна втора половина от шампионата. За нас не е така, все още сме и за купата. 6 точки е много от Лудогорец, но ние спечелихме днес и поне имаме надежда, ако резултатът бе различен, щеше да е невъзможно. Сега е трудно, но не невъзможно“, коментира Ел Маестро.  

„Моята работа е на терена да готвя играчите, ситуацията, в която се намираме е такава. Надявам се с играчите, които имам - да направя подобрение“, завърши Ел Маестро.