Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе разочарован след равенството с Лудогорец 1:1, доверявайки, че този мач не е решил нищо. Сръбският специалист смята, че разградчани са си свършили работата още през миналата седмица, когато ЦСКА загуби от Славия с 0:1. Ел Маестро препоръча на всички в България битката да е изцяло футболна, а накрая нека най-добрият да вдигне титлата в Първа лига.

„Малко съм разочарован. Мисля, че играчите и феновете заслужаваха да видят голяма победа днес и бяхме близо. След изравнителния гол имаше само един отбор, който искаше да спечели. Лудогорец трябва да е щастлив за тази точка. Бяхме близо, но не се случи, не се получи днес. От друга страна не е кой знае какво бедствие”, сподели Ел Маестро пред DIEMA SPORT.

“Този мач беше доста безсмислен за класирането, защото Лудогорец свършиха работата си миналата седмица работата си срещу Славия – това е истината”, продължи Ел Маестро на чист български език.

Нестор Ел Маестро

източник: lap.bg

„Мисля, че е твърде ясно да говоря тези работи. Мисля, че сцените след края на мача не бяха добри за българския футбол. Съжалявам, ако съм допринесъл аз за нещо, и ще се извиня. Вижте, знам, че не беше най-умното нещо, което можеше да направя в края и съжалявам. Може би се събраха много неправди срещу нас в българския футбол. Лудогорец е голям клуб и фантастичен отбор. Ще бъде трудно някой да ги детронира, но нека битката бъде честна и шансът да е еднакъв за всички. Нека има по-спортен дух и след това да разберем кой е по-добрият. Ако са те, аз ще ги поздравя първи”, продължи сръбският наставник на ЦСКА.

„Това е кулминация от много неща. Мисля, че съдията днес изкара добър мач. 75-80 минути беше на много високо ниво, но усещането беше сякаш – „ЦСКА няма да спечели”. Гледах Левски вчера и получиха съмнителна дузпа. Ако това е дузпа, значи ние имахме пет срещу Славия. Кулминацията през този сезон предизвиква реакциите на феновете и играчите”, допълни Ел Маестро.

„Не искам да говоря повече за съдията, нека да говорим за мача. Имахме позитивни неща в играта днес. Ще продължаваме да работим усилено и да се борим за всяка точка. Ще опитаме да завършим добре края на годината. Нямаше никакъв ултиматум към мен за този двубой”.

„Шест точки е голяма разлика, да. Особено при Лудогорец, когато те играят традиционно силно след паузата, но ние няма да се откажем. Ако битката е честна, цяла България ще се наслади на качествен футбол”, завърши Нестор Ел Маестро.


Още по темата:

Повече екшън и по-малко футбол на ЦСКА - Лудогорец