Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че никой не е изненадан от трансфера на Кирил Десподов. Както е известно, талантът на „червените“ пое към Каляри, а треньорът определи сделката като удовлетворяваща за „армейците“.  

Ел Маестро: Ще видим каква е била подготовката ни на 16 февруари

"Мисля, че никой не е много изненадан от това, че Десподов напусна тима ни тази зима. Той е най-интересният млад играч в България от известно време насам, а и изигра най-добрия полусезон в живота си. Също така правилно беше избран за футболист на годината, така че в много отношения бе логично да бъде продаден. Това е нещо, което всички очаквахме. От една страна, разбира се, е по-добре да играеш с Кирил в отбора си, отколкото без него. От друга страна, разбирам, че това беше голям, исторически и много важен трансфер за ЦСКА. Мисля, че от гледна точка на клуба този трансфер е удовлетворяващ", коментира Ел Маестро пред клубната телевизия на ЦСКА.

Атакуващият играч може да направи дебют за новия си тим още днес. Десподов попадна в групата на новия си тим за домакинството на Аталанта. Срещата е от 22:00 часа.