Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро изрази своето разочарование след равенството 1:1 като гост на Берое. Наставникът обаче коментира колко трудно се работи в клуб, около който гравитира толкова много напрежение и негативно отношение.

„Не бяхме достатъчно добри днес, извън дома, което е повод за притеснение. Липсваше ни всичко по малко - спокойствие, интензитет в пресата, както и малко късмет. Направихме някои индивидуални и някои колективни грешки. Има няколко колективни неща, върху които трябва да работим, за да създаваме повече положения”, започна Ел Маестро.

„Всички играха точно толкова, колкото могат, което е разочароващо. В голям мач очакваш някой да играе повече от това, на което е способен ,това е до характера на играчите. Ако играеш с четирима отзад, си стабилен в отбрана, но е трудно да атакуваш. Но това все пак е до играчите, които имаме. Мисля, че и двамата крайни защитници се затрудняваха днес. Както знаете, имаме и контузен, особено в лявата част на защитата. Отдясно, мисля, че си имаме проблем от две години за ЦСКА. Никой не е абсолютно сигурен коя е идеалната фигура за защитата, но трябва да се справяме.”

„Основният проблем е психологически. Мачът започна както бяхме планирали. Не бяхме перфектни в началото, но го направихме. Бяхме планирали да играем на контраатаки. В някои моменти през второто полувреме малко избързвахме. Имахме две добри възможности – дузпата и един момент в края.”

„Бил съм в няколко различни отбора, странно е колко негативност и голямо напрежение има в отбора, не мисля, че това ни помага. Това прави работата ми много трудна, но така е тук”, каза още Ел Маестро.

„Не знам дали можем да сменим всички футболисти или всички треньори, за мен е странно. Трудно е, но няма да се предам, ще се опитам да си свърша работата. Разочаровани сме днес. До края на зимната пауза нямаме право да грешим.”

„Това е първенство, мога да разбера защо хората са разочаровани. 29 точки от 13 мача са малко. Не гледам на нещата толкова критично, прекалено много мнения и анализи има, но може би това е нормално, защото ЦСКА е един огромен клуб.”

„Това не е лесна работа. Все пак накрая трябва да се прибера у дома и да водя нормален живот, никой не е умрял днес. Може би трябваше да спечелим, много съм разочарован, но не можем да върнем времето назад”, каза още Ел Маестро.