Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе много доволен от успеха на „армейците” над Локомотив Пловдив, но охарактеризира шансовете на „армейците” да триумфират с титлата в Първа лига като утопия. Мауридес и Жоржиньо бяха точни за „червените” при успеха над „смърфовете”.

„Щастлив съм от победата заради няколко причини. Първата е, че спечелихме, а втората е, че играхме добър футбол с добър интензитет. Това ми харесва. През първото полувреме играхме просто футбол, но през второто бе различно. Момчетата промениха подхода и сториха това, което се очаква от тях. Фантастично е, че Мауридес вкара, защото се нуждаем от човек, който да вкарва. Досега ми бе трудно да импровизирам в предни позиции, без да играем с типичен централен нападател. Днес Мауридес свърши чудесна работа”, бяха първите думи на Ел Маестро след победата над Локомотив Пловдив.

„Всеки треньор иска отборът му да играе доминантен футбол и да владее топката. Аз не се различавам. Зная, че всеки мач ще бъде различен. Трябва да постигаме точните резултати във всички срещи, а за да правим това е нужно да бъдем вариативни и да се борим. Първенството не е спринт, а маратон”, продължи Ел Маестро.

„За Адмира сме без много важни играчи, но това е положението. Това е причината да имам пълна група с играчи и е нужна точна организация и концепция за предстоящите дуели с австрийците. Със нужната страст и желание е възможно да извлечем желаните резултати”.

„В България се говори много за нови играчи, а всеки ден чувам, че за нашия отбор се спрягат нови имена. Може би се нуждаем от един нападател, но няма да слагам напрежение върху собственика. Това не е на всяка цена. Ние сме голям отбор и работим по сериозен начин. Не очаквайте да се оплаквам. Всеки, който пристигне в ЦСКА ще играе за клуба, а не за мен”, продължи наставникът на ЦСКА.

„Много трудно ще вземем титлата в България. Има един отбор, който доминира сериозно. Отборът е подсигурен финансово, а освен това се и работи добре. Смятам, че за нас ще бъде утопия и малко нереалистично да спечелим Първа лига”, завърши Нестор Ел Маестро.