Бившият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде любопитно мнение за престоя си у нас. Специалистът бе награден за треньор №1 на Словакия за 2018-а, а след награждаването говори пред местните медии и за случилото се в България.

Той изрази задоволство от периода си като признава, че остава само с добри спомени от ЦСКА. Все пак Ел Маестро не скри, че има и неща, които са му били странни.

"Не беше лош (опитът в България б.р.). Всеки опит е ценен в живота. Щастлив съм, че статутът ми във футболния свят не се промени, след като напуснах Търнава. Имах някои отлични мачове в София, свършихме някаква работа. В България беше малко странно. Балканският манталитет е навсякъде. Беше много емоционално. Бях в голям клуб, с огромно напрежение, но се наслаждавах."

"Щастлив съм, че имах възможност да бъда треньор на ЦСКА. В клуба срещнах добри хора. Подписах договор през лятото и ми платиха много пари, за да съм начело. Сега ми платиха много пари, за да не водя повече отбора. Няма проблем за мен (смее се). Нямам никакви негативни спомени от София. Желая много успехи на ЦСКА."

Ел Маестро бе помолен и да сравни българското първенство с това в Словакия. "Двата шампионата са различни. В Словакия няма толкова силен клуб като Лудогорец. Що се отнася до малките отбори - в Словакия е по-трудно срещу тях. Когато по-скромен тим пристигне за гостуване на ЦСКА и Левски, той е загубил мача още в тунела преди да излезе на терена. В България отборите имат огромен респект към двата гранда. В Словакия това не работи. Няма значение дали излизаш срещу Земплин, Серед или Прешов, срещу всеки е трудно. В България беше по-различно, вероятно заради манталитета."