Оставащите мачове все повече намаляват, развръзката все повече се приближава. След само още четири двубоя ще знаем името на носителя на Купата на България, а първият от тях е тази вечер от 19:00 часа в Коматево между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА в първия полуфинал в сблъсъка им. 

Тази битка можете да наблюдавате в уречения час в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим минута по минута на GONG.BG, а можете да я слушате и по "Дарик". 

Още пи изтеглянето на жребия се очакваше именно тази битка да е по-оспорваната, защото и двата тима са в челната шестица. В другия сблъсък Локомотив Пловдив вече на практика се класира за финала след 4:0 над Септември на "Лаута", така че "червени" и "жълто-черни" ще трябва да се сборят здраво, за да определят съперника на "железничарите". 

Този мач ще е първи епизод от "трилогията", в която двата тима ще се изправят до Великден. Следващата седмица за тях предстои и реваншът за Купата, както и сблъсъкът им от плейофите. Резултатите от тези три мача може да се окажат със съдбоносно значение за тях за изхода на сезона им. 

"Червените" се борят на два фронта и вече заявиха амбиции за дубъл. Те са запечатали вратата на Витаутас Черниаускас, а нпред разчитат на Евандро и Али Соу, за да изтръгват победите. Дуото ще е на линия за този мач, като единственият проблем пред наставника Любо Пенев ще е отсъствието на "мозъка" в средата на терена Тиаго Родригес. 

Наставникът на тима вече си изгради тактика преди всеки мач от пролетта, като задължително напада реферите преди началото му. Така беше и сега. 

Колкото до колегата му Николай Киров, той може да се радва на добрите новини, свързани със завръщането в състава на куп важни фигури. Доскоро той не можеше да използва заради травми и наказания имена като Антонио Вутов, Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев. 

Сега този квартет е на разположение и специалистът ще има най-сладката главоблъсканица за всеки треньор - да избере състава си от най-доброто, с което разполага. Това може да му позволи да изпробва и различни тактически схеми за този двубой. 

Още преди началото му е ясно, че битката и зрелището му ще са налице, остава да видим само кой ще излезе краен победител. Част от отговора ще имаме около 21:00 часа днес, като стартът е в 19:00. Не го пропускайте!