Футболистът на ЦСКА Евандро получи приза си за Играч номер 1 на 29-ия кръг в Първа лига. Той получи 7 от общо 20 гласа в традиционната анкета на Пресклуб "България".

"Доволен съм много от наградата и искам да благодаря на всички мои съотборници, защото без тяхната помощ нямаше да мога да получа тази награда", заяви Евандро.

"Имахме възможност и ситуации, но липсваше малко спокойствие в тези моменти, за да вкараме гол", заяви футболистът по повод мача с Левски през уикенда.

"Аз лично искам да вляза в историята на клуба", категоричен бе бразилецът Евандро на въпрос какво иска да постигне с екипа на ЦСКА и продължи:

"Предстои ни важен мач, а при победа в него, всички ще влезем в историята на клуба. Лично аз искам да направя история с фланелката на ЦСКА. Много по-добре се чувствам вече в отбора. Перфектно се чувствам с моите съотборници. Сега ми е по-лесно, отколкото в началото."

"Ботев е отбор, който има добри състезатели и отбор. Трябва да вниваме за всеки детайл, защото детайлите ще решат много ситуации", каза още Евандро за предстоящия сблъсък с Ботев.

За въпросителните дали ще е в групата за даден мач, Евандро заяви: "За съжаление така е. Много е трудно един от нас да остава извън групата. Всички искат да помагат на тима и не е приятно разбира се един от нас да е извън групата. Всеки път усещам по-голяма увереност, но да не забравяме, че старши треньорът решава. Аз винаги съм готов."

Колкото до получаването на български паспорт, футболистът каза: "Това са неща, които решава ръководството. Аз съм футболист и съм винаги готов. Моята работа е на терена и за това се готвя всеки ден."

"Чувствам се добре и като централен нападател, където е необходимо, там ще играя", коментира Евандро и добави по повод битката за титлата:

"Възможно е разбира се. Първенството още е отворено и докато имаме шанс, ние ще се борим докрая. Ние имаме добър отбор. Ще използваме всички оръжия, които можем срещу тях и дано накрая да излезем ние победители от тази битка. За мен това е едно оспорвано, трудно първенство. Трябва да внимаваме, защото тази година детайлите ще решат първенството."

Отново по темата - Ботев, Евандро заяви: "Вече казах, че детайлите решават мачовете. Ако влезем концентрирани и обръщаме внимание на всички, мисля, че ще излезем победители от този мач."

"Извинявам се, но не искам да коментирам съдиите. Мисля, че има компетентни хора, които би трябвало да коментират", каза футболистът, попитан за съдийството в България.

"С г-н Ел Маестро имахме друга система. Сега при г-н Пенев играем в система, при която той иска да притежаваме повече топката. Различно е, той ни дава свобода. Различни са системите. Технически и тактически отборът върви добре. Мисля, че всеки състезател трябва да се мотивира, а не става въпрос за треньорите. Ако ти не си мотивиран, няма да можеш да дадеш това, което се иска. Самите футболисти трябва да се мотивират всеки ден за тренировки и мачове", коментира бразилецът.

"Както имаше ситуации, в които не успявах да вкарам, така се надявам сега да вкарам. Дано имам късмет и вкарам гол на Ботев", завърши Евандро.