Шестимата отстранени футболисти на Черно море заради симулативна игра в мача с ЦСКА, са се подложили на повторен детектор на лъжата, след като това е било направено от ръководството на клуба.

Вчера те сами са минали тестове в опит да изчистят името си. Играчите бяха извадени от състава на Черно море за последния шампионатен мач заради съмнения, че са играли симулативно срещу един от кандидатите за титлата в началото на май.

След като Георги Илиев, Виктор Генев, Пламен Димов, Петър Витанов и двамата вратари - Георги Китанов и Иван Дюлгеров, се провалят на първия детектор и са отстранени от тима, се подлагат на втори, но вече по тяхна инициатива. Това се случва вчера докато останалите им съотборници се подготвят за последния си шампионат мач. Прави впечатление, че са зададени само четири въпроса, които засягат именно мача с ЦСКА, загубен от варненци с 1:3. 

Ето и конкретните въпроси:

1.Играхте ли симулативно в последния мач срещу ЦСКА срещу заплащане или други услуги?

2. Някой свързвал ли се е с вас да ви предлага финансови или други облаги, за да играете симулативно в последния мач срещу ЦСКА?

3. Получихте ли някакво възнаграждение или пари за изгубения мач срещу ЦСКА?

4. Получавахте ли пари, за да играете симулативно в последния мач срещу ЦСКА?

Шестимата са си направили тестове в деня на мача с Лудогорец, след като стана ясно, че отпадат от групата за мача.

Резултатите на шестимата са отрицателни.

Треньорът Илиан Илиев не даде конкретен отговор, защото футболистите са изгонени от тима.

В началото на седмицата се очаква и официална позиция на Черно море. А днес от ЦСКА отрекоха с нарочна декларация да са давали пари на играчи от варненския клуб. Пред NOVA собственикът на ЦСКА - Гриша Ганчев заяви, че клубът ще води вътрешна проверка по случая.