Наставникът на Пирин Милен Радуканов очаква интересен мач с Левски, който е част от 6-ия кръг на Първа лига.

"Предстои ни мач с един от най-добрите отбори в България, с нов треньор, със страхотни футболисти и страхотна организация и за нас ще е удоволствие да излезем и да играем в петък срещу тима на Левски, да са опитваме да се надиграваме, надявам се да се противопоставим добре", коментира старши треньорът Пирин Благоевград Милен Радуканов преди шампионатния двубой с тима на Левски, който ще се играе на 18 август /петък/ от 21:00 часа на благоевградския стадион "Христо Ботев".

"Ясно е, че Левски е изявен фаворит в тази среща, особено след смяната и на треньора - виждате какво израстване има в техния отбор, но това може само да ни амбицира и да ни даде нови сили, ново желание и амбиция да се представим добре", допълни той.

С изключение на Аймен Суда, който изтърпява тежкото си наказание от миналия сезон и това ще бъде последният мач от продължителното му отсъствие в официални срещи, Радуканов няма други проблеми със състава. 

Всички останали футболисти са на линия, групата за мача с Левски ще бъде определена утре. Пиринският наставник се надява да бъде добре и опитният полузащитник Антон Костадинов и всички за петък да са в добра кондиция. Пристигнала е жълтата карта на новото ирландско попълнение на Пирин Конър Хендерсън, но тъй като халфът не е все още в задоволителна физическа форма, ще се прецени дали да бъде включен в групата и да се рискува с пускането му в игра сега, съобщи Радуканов.

Пиринският наставник каза в отговор на въпрос, че няма намерение да поставя персонални задачи за опазването на звездата на Левски Габриел Обертан или когото и да било от футболистите на столичния тим. 

"Ще обърнем внимание не само на нападателите, но и на всички единици в отбора на Левски, посочи той. Вече имаме яснота как ще играем. Футболистите на ОФК Пирин имат респект и уважение към съперника, уважаваме всички, с които играем, но сме готови да се борим и да се противопоставим на всеки и срещу всеки отбор излизаме за победа", добави Радуканов.

Срещата може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.