Дунав е голямата изненада в Първа лига от началото на сезона и окупира върха. Сега на русенци им предстои мач с ЦСКА-София в Разград и затова наставникът им Веселин Великов сподели очакванията си за този мач. Той пак отбеляза, че целта пред тима не е титлата, а да се спаси от изпадане. 

"Честно казано не съм очаквал да сме на върха. Това малко ни изненада, но нашата основна цел, макар вече да звучи банално, е да не изпаднем. Ако завършим по-напред, още по-добре. Като дават повече собствениците, може да имат и по-големи амбиции. Преди старта на сезона целта беше да не изпаднем, ще видим вече зимата дали ще мислим за повече", сподели Великов пред "Дарик". 

Той сподели и какво очаква от мача с "червените". Те направиха сериозна селекция в последните дни, но според него това може да помогне на тима му да се възползва от несработеността им. 

"Взеха много нови футболисти, взеха много качествени чужденци и Станислав Манолев, това ще вдигне много нивото на отбора. Още не са се сработили и ще се възползваме от това максимално", сподели още Великов. 

"Ние във всеки един мач излизаме и ако можем да го спечелим. Нашата основна цел е да не изпаднем, но ще е хубаво и този конкретен мач да не го загубим", сподели още той и добави, че отборът му ще се надиграва с "червените". 

"Мисля да се надиграваме с ЦСКА, но няма да издавам от сега тактиката. Няма да сме обречени. Не можахме да се подсилим, макар че имахме желание да се подсилим. Набелязаните от нас играчи имаха много високи претенции", заяви Великов и говори за фенската подкрепа, която очаква в Разград. 

"Имам информация, че са купени много билети за този мач, дано се напълни стадионът с наши фенове. Не се чувстваме точно като домакини, но не вярвам някой отбор да се оплаче от обстановката и терена. Представяме се добре тук, дано продължи така", заяви Ненов и коментира представянето на голямата звезда на русенци до момента Юли Ненов. 

"Юлиан Ненов е младо момче, никой не беше чувал за него преди една година, дано продължава в същия дух и за Дунав, и за България", завърши Великов.