ЦСКА изненадващо е на път да надцака Левски за италианеца Диего Фабрини. Поне според медиите в Румъния футболистът на Ботошани бе считан за сигурно ново попълнение на Левски. Само че по последни информации от Digi Sport ситуацията е доста по-различна и ЦСКА е отборът с най-добра оферта.

Вече дори не се говори за Левски като опция като според изданието, агентът на футболиста Флорин Манеа е използвал "сините" за повишаване на интереса, а всъщност ЦСКА е отборът с най-добри шансове да вземе футболиста.

Главната конкуренция на "червените" идва от Динамо Букурещ. Румънският гранд предлага малко по-ниска заплата, но първоначалното желание на Фабрини е било да премине именно там, тъй като така няма да сменя държавата, пък и би оформил нападателно дуо със сънародника си Матиа Монтини - още един играч, за когото в Румъния писаха, че е желан от Левски.

Сега обаче ситуацията се е променила, Фабрини се е съгласил да премине в ЦСКА и Динамо ще трябва да увеличи финансовото си предложение, ако иска все пак да го убеди да отиде в Букурещ, вместо в София.

Фабрини направи отличен сезон с екипа на Ботошани, с което напомни за класата си. Именно такава бе и целта на преминаването му в скромния румънски отбор.

Неговата визитка определено впечатлява с мачове в Серия А, английския Чемпиъншип, както и двубой за националния отбор на Италия. Кариера му започва в Емполи, следват периоди в Удинезе и Палермо преди трансфер в Уотфорд, за който игра между 2013 и 2016. В този период е отдават под наем и в други английски отбори като Милуол, Бирмингам и Мидълзбро.

Следва трансфер в Бирмингам на стойност 1,8 милиона паунда. През сезон 2017/18 играе под наем в Сегунда дивисион с екипа на Овиедо, след което преминава като свободен агент в Ботошани.

Любопитен факт е, че още преди 7 години, когато Фабрини бе играч на Удинезе, в италианската преса се заговори за негов трансфер в ЦСКА.

Обявиха италианец за играч на Левски, мениджърът му увърта