Днес изтича крайният срок за плащане на емблемата и активите на ПФК ЦСКА АД, оценени на 8 милиона лева, които трябва да бъдат платени от фирмата "Ред Енимълс". Адвокатът на фирмата, която на 30 май 2017 година спечели търга, амармира за сериозен проблем.

"Искам да ви информирам, че имаме сериозен проблем с плащането на активите, с оглед на това, че както вече се установи съдебно, в активите е включен имот, който не е собственост на несъстоятелното дружество. Синдик Дора Милева е уведомена неколкократно за това обстоятелство, съда по несъстоятелността също, но въпреки това към момента в крайна сметка срокът ни изтича, притиснати сме до стената", коментира адвокат Станислав Трендафилов, който представлява "Ред Енимълс".

"Работим по въпроса, ще има официална позиция във връзка с плащането на активите, колкото до самата процедура действия няма, тъй като сме изчерпали всички възможности. Въпреки 4 съдебни решения на различни съдебни инстанции в Република България, и към момента реално ние сме длъжни ако желаем да придобием активите на ЦСКА, да платим цената и за този имот, който съдебно установено е, че не е собственост на несъстоятелното дружество", допълни той.

"Става въпрос за 10 дка на морската ивица, това е много сериозен актив, и като инвестиционно позиционране на нашата оферта и като цисто икономическа логика, ние сме предложили тези пари с преценка на всички активи, това ни създава проблем", коментира още Трендафилов.