Бизнесменът Вълкан Стойновски беше човекът, който в ранния следобед днес обяви, че е готов да прекрати търга за емблемата на ЦСКА. Причината е, че сред активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД са включени земи край морето, за които бизнесменът твърди, че са на дружество, представлявано от него и няма право да са в този търг. 

Стойновски потърси "Дарик" и "Спортно шоу Гонг" и поиска да даде позицията си защо според него търгът е незаконен и да сподели какво са коментирали със синдик Дора Милева, която представлява интересите на кредиторите на ПФК ЦСКА АД. 

Ето и позицията на бизнесмена: 

"Преди няколко дни случайно по телевизията чух, че се подготвя прословутият търг за емблемата на ЦСКА и в него има включени земи на Карадере. И аз веднага наострих уши, защото имахме дела в продължение на година и половина с ЦСКА в тази местност." 

"Със собствениците на "ББ Проджект", които са били собственици на ЦСКА - "Титан", с поредица от криминални машинации, с които са участвали, са опитали да откраднат нашите имоти в Карадере." 

"В смисъл такъв, че са направили някакъв незаконен подробен устройствен план (ПУП), след направения вече такъв и нашите земи ги хвърлят на майната си, те взимат тези и измислят други номера и стават по някакъв там начин собственици на въпросните земи. И след това ги прехвърлят пак с някаква хватка на ЦСКА." 

"Аз нямам никакви отношения с ЦСКА, нямам нищо против тях, не ме интересуват там някакви емблеми. Просто като разбрах това, се свързах с адвокат, той установи, че се касае за тези земи, разгледахме делата. Ние всички тези дела сме ги спечелили на всички инстанции, включително Върховния административен съд." 

"Отмени се този незаконно направен ПУП и ние си възстановихме всички тези земи. През цялото време на тези дела ответна страна беше община Бяла, ""ББ Проджект" и ЦСКА. Ние призовахме ЦСКА като страна, защото тези имоти са прехвърлени на клуба. Тоест, винаги е имало техен представител на тези дела." 

"При окончателното решение на всичко това, няма как в ЦСКА да не знаят, че това не е тяхна собственост. Значи може да са са скрили пред синдика, с която говорих днес и тя каза, че не знаела нищо за делата. Ако не беше случайно това да го чуя по телевизията, дори нямаше да разбера, че се предлага наша собственост."

"Тогава веднага задвижихме нещата, наш адвокат подготви молби и днес внесохме молба в СГС. Отидох лично до ЦСКА да им връча нашата молба-уведомление за спиране на тази процедура, но нея я нямаше. Пратихме ги по мейл, получила го е, говорих с нея, но тя каза, че няма да отмени търга, което ме изненада. Цялата тази история за мен е криминална." 

"Не може да не се знае, че тези дела са загубени и имотите се предлагат на търг. Затова ще използвам вашия ефир да предупредя всички потенциални купувачи, че ще купят нещо, което не съществува и ще бъдат недобросъвестни купувачи. Купувайки номер на имот, който е отменен от всички съдилища и такъв имот не съществува." 

"Ние се събрахме като съвет на директорите и бяхме крайно изненадани. Аз нямам интерес да купя емблемата, нямам интерес към ЦСКА, с никого не контактувам, просто защитавам собствеността на едно дружество, която е законна и за която съм се борил на всичките дела, в които се правеха криминални машинации." 

"Ако се проведе този търг, аз ще подам сигнал до Прокуратурата, както и до Министерството на правосъдието, защото вече сме сезирали СГС. Само не можах да връча лично на хартия документите на Дора Милева, но съм ѝ ги пратил на мейла."

"Съдът би трябвало веднага да реагира, но не мога да гадая, че синдикът ще включи за продан нещо на ЦСКА, което не е тяхно. Съвсем случайно го разбрах преди 2-3 дни, когато казаха, че нищо не може да се строи "на някакви земи на Карадере"."

"Тези земи са оценени на 490 хил., но те са много повече. Това са 11 дка на брега на морето. Цялата история много криминално ми звучи. И какво става - купуват го, започват едни дела с години и така. Давам гласност на този случай и по този начин предупреждавам кандидатите. Те ще бъдат недобросъвестни купувачи с всички последици за тях", заяви Стойновски.