Собственикът на „Ред Енимълс” ЕООД Иван Велчев-Кюстендилеца, чиято фирма днес официално придоби емблемата и активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, очаква оттук нататък мачовете на „червения” тим да минават при безпрецедентна за родните стандарти посещаемост от феновете.

Реално днес „Ред Енимълс” изплати в пълен размер 8-те милиона лева, с които спечели състоялия се на 30 май 2017 година търг в Кърджали. Новината за това бе оповестена от официалния сайт на ЦСКА, който ще претендира да бъде посочен като спортен правоприемник на фалиралото дружество.

„Както вече знаете, днес дружеството „Ред Енимълс” ЕООД изкупи активите на фалиралото ЦСКА - акт, с който искаме да постигнем безпрецедентно обединение на „червените фенове”. Надявам се на активизация от наша страна – посещение на мачовете, купуване на билети, абонаментни карти. Да допринесем с каквото можем за нашия клуб”, каза Велчев пред NOVA.

„Да, абсолютно очаквам пълно обединение сред феновете на ЦСКА. Очаквам безпрецедентна посещаемост на мачовете на ЦСКА.”

„Мисля, че с гордо вдигнати глави можем да кажем: „Ние сме ЦСКА!”

„Искам да се обърна към всички, които идваха на стадиона и които мислеха дали да идват на мачове: Заповядайте! Ние сме ЦСКА! Дайте да се обединим един път завинаги в името на отбора!”

Велчев също така коментира и ситуацията около проблемния имот на морската ивица, който е вписан сред придобитите от „Ред Енимълс” ЕООД, но реално не е притежание на ПФК ЦСКА АД, а принадлежи на съвсем различно юридическо лице

„С имота на фирма „Камеко” АД правно нещата са абсурдни. Продаден е имот, който на практика не може да влезе в наше владение. Всички организации от сектор „Г” ще излезем със становище по въпроса. Ще има открито писмо, най-вероятно до премиера, президента и всички институции. Ще искаме да се вземат мерки по този въпрос”, добави още Велчев.