Голямото дерби на 18-ия кръг на Първа професионална лига противопоставя ЦСКА и Лудогорец на стадион „Българска армия“. Мачът е тази вечер от 17.30 часа.

Можете да следите развитието му минута по минута в GONG.BG. Също така можете да гледате двубоя в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Лудогорец е лидер във временното класиране с 44 точки, а ЦСКА е втори с 38 в актива си и ще търсят задължителна победа, ако искат да останат в близост до разградчаните.

Два отбора с шампионски амбиции си дават среща, като никой не смята да отстъпи дори и метър. Битка, която дори изглежда много повече от чисто футболен мач и може да бъде много определяща за развитието на шампионата, още повече след ремито на Левски срещу Септември, което отдалечава "сините" от борбата за титлата.

Новините от лагера на ЦСКА сочат, че Кирил Десподов получи тежък удар в предишния двубой на „червените“ срещу Славия, а после се развихри и скандал с вратаря на „белите“ Георги Петков. Вторият в класирането имаше много претенции към съдийската бригада Сега „червените” ще търсят задължителна победа над Лудогорец, за да продължат битката за върха.

При разградчани крайно контузени са Анисе и Владо Стоянов. Шампионите са в серия от от 11 поредни победи в Първа лига.

Ето и още любопитни факти преди двубоя:

  • ЦСКА  е отборът, стигал до най-много равенства на свой терен срещу лудогорци – 6 в 10 домакинства.
  • 0:1 в петия кръг срещу Лудогорец прекъсна безгрешния ход на червените от старта на шампионата и ги свали от върха. Тогава едва за пети път в историята на 21-те им шампионатни сблъсъка армейците влязоха с аванс в дербито. Сега разликата е 6 пункта в полза на разградчани, а зелените са излизали на терена дори с 18-точков аванс пред червените – на 1 април 2017 г.
  •  Три пъти през сезона досега червените допуснаха съперникът им да поведе в резултата, като и в трите не успяха да отвърнат на удара – загуби с по 0:1 от Лудогорец, Левски и Славия.
  • Клаудиу Кешеру е в серия от три поредни шампионатни срещи, в които не съумя да се разпише. Същата поредица регистрира и в началото на сезона, когато отбеляза за първи път в 4-ия кръг срещу Витоша.
  • Лудогорец продължава да е единственият тим в лигата без загуба на чужд терен през сезона. Навън загуби едва 4 точки с равенства 1:1 с Берое и 0:0 със Славия, като на „Лудогорец Арена” вкара по-малко голове, отколкото при гостуванията си – 18 срещу 19.
  • Светослав Дяков вкара последния си гол за лудогорци в първенството точно в дерби с ЦСКА – на 20 май 2017 г. при 1:1 в Разград. Тогава в състава на армейците бе и сегашният му съотборник Антон Недялков, записал 53 мача с червената фланелка.