Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори на мероприятие пред журналисти какво ще става с новия стадион на ЦСКА. Министърът също така коментира и бъдещето на националния стадион на България, като все още се търсят терени, където той може да бъде построен. Кралев довери, че именно с националната арена ще кандидатстваме за Мондиал 2030 или Европейско първенство, като бъдещият нов стадион на ЦСКА няма да има общо с кандидатурата.

Същевременно министър Кралев потвърди, че има добри отношения между държавата и шефовете на „червените”, като договорката между двете страни е чиста формалност, за да започне входирането на проектите за новия стадион на столичния тим.

Красен Кралев довери, че е говорил с главния архитект на София Здравко Здравков, който му е доверил, че няма проблем да се строи в Борисовата градина нов стадион, стига да не засяга частите, които не обхващат настоящата спортна арена.

„С ЦСКА работим много добре заедно. Проектът е съвместен, но нека преди да е приключила процедурата да не говорим. Може да се строи в рамките на частта със стадиона, но не извън нея, говорил съм с главния архитект. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който искат да направят, но трябва да видим какъв проект ще се входира в Столична община. И аз искам да го видя проекта на ЦСКА, с който „армейците” ще кандидатстват и заедно да направим”, акцентира Красен Кралев пред медиите.

„Този стадион няма да участва за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим национален стадион, който ще е за целта. Ние притежаваме стадион „Българска армия”, а ЦСКА иска да инвестира в него. Няма никакви проблеми, а този път, който трябва да се извърви, е просто чиста формалност. Дано съвсем скоро това нещо да приключи”.

„Оглеждаме терени къде можем да построим новия национален стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той”, завърши министърът на младежда и спорта.