Големите съперници Левски и ЦСКА никога през годините не са играли на днешната дата 21 октомври, така че от статистическа гледна точка не може да се направи извод на чия страна са звездите...

Ако погледнем обаче цялостно, месец октомври е по-успешен за „червените“. Те са постигнали 9 шампионатни победи през този есенен месец, последната от които през 2014 г., когато печели с 3:0, а сегашният играч на „сините“ Серджиу Буш играе и бележи за ЦСКА един от головете.

В часовете преди дербито: Поглед към последната среща

През този месец е постигната и най-убедителната победа за ЦСКА в дербито – на 1 октомври 1989 г. Стоичков и ко нанизват 5 безответни гола на Левски – 5:0.

Левски пък е стигнал до пълния успех само три пъти през октомври, сред които и веднъж убедително – с 4:1 на 19 октомври 1977 г. Последната победа на Левски на ЦСКА през този месец датира чак от 1997 г. - 1:0 с гол на Георги Иванов.

Левски срещу ЦСКА във фаталния 13-и кръг

В дербито през октомври 6 пъти е фиксирано равенство, винаги с голове. Двата съперника имаха сблъсък помежду си именно през октомври миналата година /1:1/, а репортаж от този мач можете да видите в прикаченото видео.