Левият краен защитник Ангел Лясков на ЦСКА разкри колко сериозно е било положението му в първите мигове след контузията в окото, която получи при успеха с 2:1 над Ботев Враца през седмицата. 20-годишният футболист заяви, че около четвърт час изобщо не е бил в състояние да вижда с дясното си око, ала този факт не му пречи да се надява, че ще вземе участие в дербито срещу Левски в неделя.

Не пропускайте огнения сблъсък Левски-ЦСКА в неделя, 24 февруари, от 13 часа, който можете да проследите минута по минута в Gong.bg! Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а също така ще върви с коментар по честотите на Дарик радио!

Лясков пострада в 70-ата минута, когато неволно Даниел Генов с пръст бръкна в окото му. От вторник досега бранителят всеки ден ходи на прегледи и сподели, че възстановяването му върви добре.

„В момента се чувствам доста по-добре. Имах кръвоизлив доста сериозен в окото и две вътрешни рани. Всеки ден ходя на прегледи и от това, което докторката ми каза, възстановяването върви добре. Надявам се в най-скоро време да се възстановя”, сподели Лясков пред Дарик.

„Мисля, че крилото на Ботев Враца (Даниел Генов – б.р.) пое топката и тръгна навътре. Опитах да играя и аз с нея, а той – предполагам, без да иска – си изметна ръката някак нагоре и с двата пръста ми бръкна в очите. Много ме заболя и веднага паднах. Като си отворих очите, с дясното не виждах абсолютно нищо, само с лявото. Докторката каза, че в момента на удара явно е бръкнал прекалено навътре и се е получил вътрешен кръвоизлив, в не толкова видимата част от окото. Реално той ми е блокирал виждането. Наистина не виждах нищо в течение на 10-15 минути с това око.”

„Първата ми мисъл беше, че това е сериозна контузия, но повече се бях ядосал. Бях полудял, че няма да мога да играя срещу Левски, че го има този вариант, че няма да мога да взема участие и дори да съм на скамейката, няма да мога да подкрепям своите съотборници.”

„Едва ли е постъпил нарочно, макар да не го познавам лично. Съмнява ме да е искал да направи такова нещо умишлено.”

„Моите съотборници работят със страхотен екип от професионалисти. Мисля, че треньорският щаб ще направи всичко възможно да ги подготви за този мач и те да се представят добре. Дано се поздравим с победата. Относно феновете – за тях няма какво да говоря, сигурен съм, че отново ще бъдат на ниво. Те са зад нас във всеки един мач. Те са нашият 12-и играч. Колкото за мен и мача – днес и утре имам още прегледи и в тези 2 дни ще стане ясно дали ще мога да взема участие в дербито. Медицинският щаб ще се консултира с докторката, която ме преглежда.”

„Има надежда, че може и да играя, но не мога да потвърдя нищо още. Чакам да видя как ще минат тези 2 дни.”

„Всяко зло е за добро, така си обяснявам тази контузия. Винаги, когато нещата не се получават или не са добре, важното е да си позитивен, да държиш главата горе и рано или късно, ако се трудиш достатъчно, усилията се възнаграждават.”

„Няма никакви реакции в отбора от треньорската смяна. Просто двамата треньори имат съвсем различен стил. Както треньорът каза, ще ни трябва известно време, за да се нагласим към неговите виждания. Надявам се – не, убеден съм – скоро ще разбираме неговото мислене за играта. Любо Пенев е много добър специалист, добър човек и такъв, който си държи на думата. Изключителен професионалист, който много държи на дисциплината. Това за мен е много добре, защото той с неговия опит като футболист ни показва и подготвя за в бъдеще, ако някой от нас направи трансфер, как ще се отнасят към нас в другите клубове. Така ще имаме идея какво е там.”

„Разбира се, че ЦСКА има сили да стопи разликата до Лудогорец. Дано всички в отбора сме здрави и да няма контузии. Ако всички се трудим здраво и полагаме усилия, напълно възможно е да се преборим”, завърши Лясков.