Новият наставник на ЦСКА Любо Пенев беше представен официално на специална пресконференция на стадион "Българска армия". Той замени на поста освободения от клуба Нестор Ел Маестро, а причината за раздялата с предишния наставник са слаби резултати. 

Договорът на Любо Пенев е за година и половина.

ЦСКА представи Любо Пенев, треньорът: Аз съм си у дома

"Решението го взех много бързо, аз съм си у нас, не идвам на гости. Поемането на поста си носи и рисковете, обичам предизвикателствата, четири са промените, старши-треньор и 3-ма помощници. Футболистите ги знаете, имената - Любо Пенев, Караско, Дани Моралес, Добри Митов", каза Любо Пенев при представянето си.

"Тези точки преднина не са толкова трудни за елиминиране, ще има доста мачове, с отборите на върха, ще надграждаме, искам да кажа едно нещо на тези, които обичат ЦСКА, целта пред отбора е  да е на върха, на първо място, да е шампион, да се съобразавят с него", добави той.

"Ще има място и за младите момчета в отбора, ако те покажат качества. Работим по селекцията на нови футболисти, за да се повиши конкуренцията".

"Ред, дисциплина и организация, няма да карам никой насила да играе за ЦСКА, но ако стъпи вътре трябва да дава всичко от себе си за отбора. Когато има контузен футболист това е проблем. Младите трябва да показват всеки ден форма и добри качества постоянно, фланелката на "Армията" тежи много, публиката е взискателна", каза още наставникът.

Пламен Марков: Треньорската смяна е заради неудовлетворителни резултати

Пълен запис от пресконференцията вижте тук: