Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев бе много гневен на пресконференцията след нулевото равенство срещу Левски в Първа лига. Наставникът на „армейците” акцентира за „клането”, което е отнесъл отбора му по време на дербито от 30-ия кръг в Първа лига, а съдиите са си реферирали мача „спокойно, без нерви и напрежение”. Пенев коментира и ситуациите за дузпи, към които "червените" имат големи претенции, както и положението с много спорно вдигнатата засада в 70-тата минута за нередовна позиция на Жоржиньо, след като топката бе върната от гърба на Нуно Реиш след изчистване на Луи Нганиони.

ЦСКА и Левски удариха голямата греда

„Много неща ще говорим. Ясно е, че ще ме питате за коректността на мача. Мачът може да е такъв за главния съдия и асистент-съдията, който е на далечната линия. Затова са сложени, за да взимат точните решения – не пожелаха. Не е случайно това и сме наясно кой е печеливш от тази ситуация. Това не е основното, но е част от проблема на българския футбол дълги години. Всеки път едно и също, тук, Ботев Пловдив, Разград – непрекъснато. Така ли ще развиваме футбола. Играхме по-добре от съперника, изнесохме добър мач, но не вкарахме гол. Шест-седем добри положения, но липсваше есенцията, попаденията”, започна Пенев.

Стоилов категоричен: Съдията си водеше мача за хикс

„Разбира се, че в този мач ЦСКА заслужаваше повече успеха. Футболът е игра на голове, като не вкараме гол, колкото и да сме били по-добри, взимаме по една точка и това е”, продължи треньорът на ЦСКА.

Павел Колев: Имаше съдийски безобразия в двете посоки

„Много сме свежи и поддържахме динамика през цялото време. Издържахме физически срещу отбор, който е почивал цяла седмица. Да, къса ни е пейката, но правим ротации, сменяме играчи. Така максимално гледам да им дам почивка. Момчетата направиха добър, сериозен мач. С желание за победа, характер – това желая точно от тях”, акцентира Любо Пенев.

Малинов: Какво трябва да стане, за да свирят дузпа срещу нас?

„Първото полувреме крилата ни играха добре, но не мога да го анализирам цялото, ала имахме добри ситуации и отляво, и отдясно. Доволен съм и се получава да играем футбол. Дано да се харесва на хората”, сподели още Ел Голеадор.

„Мисля, че Ботев ще запази повечето си футболисти и ще се концентрира за мача с нас за Купата. Ние играем за нас си, другите – не искам да ги коментирам”.

„Какво да коментирам претенциите ни за дузпи? Вижда се на телевизията, повторение, повторение. В една от ситуацията има рикошет в двама сини футболисти и свирят засада. Какво да свирим? Те го повториха по телевизията. Неслучайно ме питат как видяхте тези ситуации. Е, как да ги видя. Започнахме с ясна тема отново, човекът знае какво прави. Спокойничко и така. Има явно определени съдии за Купа, явно за Първа лига. Чисто клане, не в буквалния смисъл, но ме разбирате какво казвам. Ясно и очевадно е, не е нужно да търсим под вола теле. Мисля, че съм ясен и конкретен”.

„Не гледам съдиите като проблем за ЦСКА, а на българския футбол. Това е различно, аз коментирам факти, не си измислям. Гледам телевизията – виждам повторенията. От много години насам са проблемът в българския футбол. Той проблемът е най-горе, но става верижна реакция”, завърши ядосаният Пенев след дербито с Левски.