Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев коментира предстоящия мач на "червените" като гост на Етър във Велико Търново. Двата тима се изправят един срещу друг в съботния ден от 17:30 часа на стадион "Ивайло" в двубой от 25-ия кръг на Първа лига. И за двата тима срещата е от особена важност. ЦСКА е на 3-ото място с актив от 51 точки, а Етър е на 7-ото с 37.

Той отказа да коментира съдийското назначение на Никола Попов, както и дали има развитие по темата с Димитър Бербатов, отговаряйки на въпросите на журналисти. Като за Бербатов отговори, че темата е приключена.

"Отборът се намира в добро състояние и настроение, каквото трябва го направихме през седмицата, отиваме с голямо желание да изиграем мача. Бодуров пътува за Велико Търново, има прегледи, може да има промяна, но това ще е след малко", коментира Пенев.

"Лясков тренира, Жеферсон ще се включи по-късно към тренировките. Добре познавам съперника, това, че загубихме в контрола не означава нищо, вече съм един месец начело на тима. Работя много добре с всичките, като има диалог, работим много добре", добави той.

"Опознах футболистите, това е задължителен процес с тренировките, те също се запознаха с изискванията, които имам към тях, работим много добре, това си е цяла методика. Мачът с Левски вече е история, направил съм си заключенията, направихме добър мач, играхме 50 минути с човек по-малко, Левски не създаде чиста ситуация, относно съдиите ги коментирахме, ще припомня, не може 4-ия съдия да ти решава, коментираме ситуацията за червения картон, това е само припомняме. Апелирам съдиите да си вършат работата професионално, те трябва да бъдат безпристрастни, аз гледам отборът да израства, аз да израствам като треньор", продължи Пенев.

"Имам мач с Етър утре, отиваме и сме подготвени, ще наблюдаваме и другите мачове и днес, и утре. Интересува ни нашият отбор. Как ще играем ще видим утре, не мога да разкрия детайли, анализираме, силни и слаби страни, подготовката е съобразена спрямо съперника през седмицата. Готвили сме се за Етър тази седмица. Работим в насока да не допускаме голове, въпросът е да сведем грешките до минимум, както във фаза атака, така и във фаза защита. В последните два домакински мача допускаме голове в последните минути, може би има и някакво отпускане в края", добави треньорът на ЦСКА.

"Искаме да победим и да продължим да бъдем горе, така ще бъде. Ако един футболист може да играе централен защитник, ляв бек, десен бек, или дясно крило, ляво крило, това са вътрешни ротации, това не ме притеснява, някой път когато има контузени футболисти съм длъжен да направя промяната", заяви още Любо Пенев, отговаряйки на въпрос дали го притесняват ротациите в мачовете на отбора.