Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев в поредна пресконференция бе попитан за съдийството в двубоите на "Червените" и за пореден път специалистът не спести това, което мисли. Пенев директно заяви, че не реферите са най-виновни, а "поръчителите", идващи от "едни офиси до Бояна, очевидно имайки предвид ръководството на БФС.

"Не минава моя пресконференция без съдиите. Вие ме питате, аз отговарям. Като виждам нередности, няма да си мълча. Във всички спортове има правила. За утрешния съдия - те не са най-виновните. Най-виновни са поръчителите. Поръчката идва тук от едни офиси до Бояна, до Околовръстното шосе. Има други, много по-виновни и по-отговорни."

Относно рефера в реванша с Ботев Петър Костадинов, Пенев коментира: "Очаквах да е и друг човек, най-вероятно е било случайност един и същ да ни свири четвъртфинал, първия полуфинал. Точно знае какво да направи. Първият мач санкционира Бикел, втория го гони. Той си знае, има си и цел, може би му е много симпатичен."

"Който и да е, няма значение. Не ме разбирайте погрешно. Има хора, които правят коментари върху нередностите, радват се, че не се спазват правилата. Ще го коментирам, имам право да дам това мнение, претендирам, че разбирам. Не искам да ми помагат, но не искам и моят отбор да бъде ощетен, а това се случва всеки мач. Може и да е случайно. Гледам и отборите. В едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри. Съдията не взима отношение, не пази футболистите. Това ми прави впечатление и го споделям."

"Готови сме, показахме, че сме готови. Играем добре и с 11, и с 10, не сме пробвали с 9, но има време до края на сезона. Искам обективно съдийство. Има ли фаул, да се свири. Тъч, тъч, корнер, корнер, дузпа, дузпа, да се свири обективно, това искам аз. Много ли е? Гледаме другото първенство? Кое искате? Испанско, английско? Те ще ги разкостят, няма да ги пускат даже да тренират при едно такова съдийство."

"Нашият отбор е ощетен в много мачове, трябва ли да правим видео от 2 часа, за да се види. Говорете ми за футбол, ако не, си тръгвам", завърши Пенев със съдийската тема.