Още един нов играч от Руанда се очаква да подпише договор с ЦСКА днес. Това е левият бек на местния АПР от столицата Кигали Емануел Иманишимве, съобщава изданието от африканската страна The New Times. 

Само преди няколко дни с "червените" подписа друг руандиец - Фитина Омболенга, който обаче ще бъде пратен да трупа опит в Литекс. Колкото до Иманишимве, той директно се очаква да подпише договор и да се присъедини към ЦСКА. 

Договорът му ще е за две години с опция да бъде продължен. Той се очаква в София във вторник следобед, след което ще бъде представен официално. За привличането на двамата руандийци огромната заслуга и препоръка е на главния консултант на клуба Люпко Петрович, който работи в африканската страна, след като напусна Левски през 2016 г. 

Интересното е, че именно сърбинът го е привлякъл в отбора на АПР от втородивизионен тим и явно толкова е харесал качествата му, че сега го взима и на "Армията". Крайният бранител е на 24 години и се е похвалил в понеделник сутринта, че е отлита за България. 

"Вълнувам се, че ще имам възможността да играя в Европа. Това е нещо, за което винаги съм мечтал. Ще работя здраво, за да се превърна в най-добрата версия на себе си. Знам, че може да ми е трудно първите няколко дни, но съм наясно, че ще се представя добре в ЦСКА", заяви Иманишимве пред медиите в родината си на път към София. Само преди дни той е навършил 24 години