Новият главен консултант на ЦСКА Люпко Петрович разкри какви ще са функциите му в отбора. Според него, няма нищо странно да започне работа при "червените", след като е работил на множество разлини места по целия свят. 

"Имам такива амбиции, аз съм работил по целия свят, на четири континента и в над 20 отбора. Работил съм винаги моят отбор да е шампион и да печели мачовете си. В Цървена Звезда, в Левски съм работил по такъв начин, така ще работя и в ЦСКА." 

"Моята главна задача сега е да работя за ЦСКА и да направя всичко възможно за титлата. Не мога да говоря сега, не познавам нито футболистите, нито нищо. Говорили сме за другите неща, коментираме с Ел Маестро, не сме говорили кой да играе, кой не. Все още не познавам 100% от футболистите", сподели Петрович след дербито с Лудогорец.

"Днес беше много обективно съдийството, отколкото със Славия. Тогава не даде съдията пет дузпи, както и два червени картона за противника. Днес са малки грешките, но мисля, че беше много по-различно срещу Славия", добави сърбинът.

Накрая 71-годишният специалист коментира и острите нападки срещу него от лагера на Левски. Той е водил три пъти "сините", извеждал ги е и до титлата, но сега отиде в ЦСКА и беше нападнат за това свое решение. 

"Какво като са ме нападнали феновете на Левски? Това си е техен проблем. Аз да се усещах добре в Левски преди, не бих си тръгнал. Тогава подадох оставка след 10 мача без нито една загуба. Имаше хора, които ме търсеха, но просто казах: "Стоп!". Това беше", заяви Петрович.