Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович коментира пристигането в България на 22-годишния руандийски защитник Фитина Омболенга. Десният бек е играл под ръководството на Петрович в АПР и сърбинът е отлично запознат с неговите качества.

„Фитина е десен бек, висок е 188 см, бърз, доста здрав физически и много издръжлив”, обясни пред „Тема Спорт” Люпко Петрович.

„През последните две години момчето е играло в Руанда. Преди това изкарва три месеца в Словакия, но се прибира обратно, тъй като нямаше как да играе за националния отбор. Той е голям талант и от него очакваме един ден да заиграе в ЦСКА. Ще видим какво ще стане. нужни са ни два-три месеца, за да свикне, да го огледаме по-внимателно. Не форсираме нещата. Ще му трябва време, за да се приспособи. Може би ще тренира с Литекс в началото, а после ще преценим как да процедираме с него”, каза още Петрович.

Той коментира накратко и продажбата на Кирил Десподов в Каляри: „Това е голям трансфер за ЦСКА и за него. Пожелавам му да играе все по-добре и да стане наистина голям футболист.”

„В подготовката е едно, в първенството ще е друго. Сигурен съм, че отборът ще стартира по най-добрия начин шампионата”, заяви Петрович.