ПФК Лудогорец съобщава, че клубът и полицията в Разград ще вземат сериозни мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящия в неделя мач с ЦСКА от V кръг на първенството в Първа професионална лига.

Клубът напомня, че от съображения за сигурност фенове с артикули на гостуващия клуб няма да бъдат допускани в секторите с привърженици на домакините.

Достъп до стадиона няма да имат лица в нетрезво състояние и такива, употребили наркотични вещества. Внасянето на остри и опасни за здравето предмети, както и използването на пиротехнически средства е абсолютно забранено. Достъпът с хладно и огнестрелно оръжие, както и спрейове със защитен газ, също е забранен.

Стадион "Лудогорец Арена" разполага със система за видео наблюдение, благодарение на която нарушителите ще бъдат идентифицирани и предадени на органите на реда, съобщават от разградския клуб.

Феновете на ЦСКА ще могат да си закупят билети единствено от касата на новия сектор Г. Билетното гише отваря в 17,00 часа. Достъп до касата ще имат само привържениците, които са минали предварителна полицейска проверка.

ПФК Лудогорец обръща внимание на феновете на ЦСКА, че на входа на сектор Г има турникети и по тази причина е необходимо да спазват указанията на стюардите при влизането в сектора.

В неделя "Лудогорец Арена" ще отвори врати два часа преди началото на двубоя - в 19,00 часа. Всички фенове подлежат на щателна проверка по входовете. По тази причина клубът призовава привържениците да оказват съдействие на стюардите и органите на реда.

ПФК Лудогорец приканва феновете да се възползват от предварителната продажба на билети и да дойдат на стадиона по-рано, за да се избегне струпване по входовете и да се облекчи пропусквателния режим.

ПФК Лудогорец напомня, че според новия закон за футболното хулиганство всички фенове са задължени да носят със себе си документ за самоличност.