Полузащитникът на ЦСКА Кристиян Малинов смята, че подготовката на отбора в Австрия протича много добре. Халфът изрази твърда увереност, че отборът вече е готов да посегне по-сериозно към титлата и ще е я преследва до последно.

Вчера „червените” записаха четвърта поредна победа в летните си спаринги, като победиха с 4:2 румънския Университатя. Футболистите на Стамен Белчев направиха пълен обрат от 0:2, а самият Малинов реализира третото попадение във вратата на съперника.

Обрат, 4 гола и 4 от 4 за ЦСКА

„Характер показахме във всички контроли досега. Стана хубав мач срещу Университатя. Мина без контузии. Имаме още една среща и се прибираме в София, откъдето продължаваме по план”, каза Малинов пред клубната телевизия на ЦСКА.

„Не знам каква е причината да влизаме трудно в мачовете. Хубаво е, че след това показваме характер, връщаме се в мачовете и побеждаваме.”

Белчев: Чакам вратар, скоро ще има нови попълнения

„Университатя са добър отбор. През второто полувреме играха с футболисти, които не се появяват така редовно, но през първото бяха с титулярите. Добра проверка, добре се получи.”

„Оставя ми се пространство, затова решавам и стрелям. Дали обичам да вкарвам отдалеч? Честно да си кажа, не. За първи път така ми се получават нещата.”

Милчо Ангелов: Тази година печелим титлата

Колкото до предстоящата последна контрола на австрийска земя срещу азербайджанския Карабах, Малинов, заяви: „Мач като мач. Излизаме да играем, макар че не познаваме отбора на Карабах. Най-важно е да се запазим без контузии и да продължим възходящата линия, която показваме в проверките, и да победим, разбира се.”

„Малко по-тежко е в момента, такъв период е. Мисля, че сме добре подготвени, остава само да го покажем в първенството. Да, мисля, че тази година вече сме готови да преследваме титлата. Ще се борим до последно”, обеща 23-годишният петричанин.