Кафе "Баристо" е новият спонсор на Професионален футболен клуб ЦСКА. Договорът е дългосрочен, а параметрите на контракта са търговска тайна между двете страни.

Логото на кафе "Баристо" ще стои върху десния ръкав на фланелките на мъжкия отбор. За първи път то ще бъде видяно на екипите в мача срещу Дунав утре (22 септември) от 20:00 часа на стадион "Българска армия".

Спонсорът беше обявен на пресконференция в залата на "Армията". На нея присъстваха Димитър Жоров - търговски директор на кафе "Баристо", почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев, спортният директор на клуба Пламен Марков и капитанът Божидар Чорбаджийски.

"Изключително развълнуван съм - и в качеството си на търговски директор за кафе "Баристо", но и в личен план - като страстен любител на футбола. Щастлив съм, че именно аз съм човекът, който обявява, че "Баристо" ще си партнира с ЦСКА - най-великият български клуб, оставил своята следа не само в нашата, но и в европейската футболна история. Едно от нещата, с които се гордеем в "Баристо", е вниманието ни към всеки детайл и поради тази причина решихме, че партньорството с ЦСКА е правилната стъпка - високият професионализъм на целия отбор и стремежът им към съвършенство във всеки етап от играта - това напълно кореспондира с нашето отношение към света. За нас е чест да пишем част от футболната история на България заедно с ЦСКА и съм убеден, че партньорството ни ще бъде изключително успешно. Честно казано, вече нямам търпение в края на сезона да седя в залата за пресконфенции по случай рекордната 32-ра шампионска титла на клуба", сподели Димитър Жоров.

"ЦСКА винаги е бил повод за сериозен интерес и сме щастливи, че кафе "Баристо" ще бъде наш спонсор. Надявам се с бъдещата ни съвместна дейност да спомогнем за популяризирането на марката и издигането й на българския пазар, а в края на сезона да отпразнуваме заедно 32-та шампионска титла на ЦСКА", заяви спортният директор Пламен Марков.

"Хубаво е, че нови фирми разбират, че ЦСКА е номер 1 и искат да си партнират с нас", категоричен беше Димитър Пенев.