"Причината за промяната в спортно-техническия щаб е липсата на достатъчно добри резулати, които да удовлетворяват ръководството и всички фенове. Треньори обикновено се сменят по такива причини. Няма нещо друго, което да е подтикнало собствениците към тази промяна", заяви спортният директор на ЦСКА Пламен Марков на пресконференцията по представянето на новия треньор на "червените" Любослав Пенев.

Той поднесе на треньора подарък - фланелка на ЦСКА с номер 32 на нея.

ЦСКА представи Любо Пенев, треньорът: Аз съм си у дома

"Четири точки са и много и малка разлика. Поради високите целите на ЦСКА, които нашият клуб винаги е имал, е направена тази промяната. Ние вярваме, че можем да се преборим за шампионската титла. Имаше и символика във фланелката, която подарих на Любослав Пенев. Има символика в една бъдеща шампионска титла. Ние считаме това за възможно и вярваме, че с общи усилия да се доближим максимално до целта", заяви Марков и добави:

"Изключително трудно е за клуб с амбициите на ЦСКА едновременно да се бори за шампионска титла и да налага играчи от юношеските отбори. Сигурен съм в амбициите на Любо, свързани с бъдещото налагане на такива футболисти, но нека те първо да се преборят за мястото си. Ръководството на ЦСКА винаги се съобразява с изискванията на спртното такова. Треньорът е личността, която поставя изисквания за играчи на постове, където има нужда. Ръководството ще се съобрази с бъдещи такива виждания на Любослав Пенев, но нека първо той навлезе в работата, опознае футболистите и каже къде вижда пропуски, за да може ние като ръководство да се намесим и евентуално да удовлеворим такива виждания."

"Треньорската промяна е приоритет на собствениците. Мисля, че това е логично. В този момент, защото на подготовката имаше резултати, които не са удовлетворили ръководството и затова тази промяна е настъпила с днешна дата", сподели още Пламен Марков.

"Всичко е възможно, но ние като ръководство очакваме най-благоприятната и добра оферта, за да вземем решение относно Мауридес", разкри Марков.

Любо Пенев: Целта на ЦСКА е върхът