Централният нападател на ЦСКА Мауридес Роке Жуниор остава напълно убеден в качествата на тима  по отношение битката за титлата в Първа лига. Бразилският футболист подчерта, че първото място е основната мотивация за него и неговите съотборници, макар към момента „червените” да изостават на 3 точки зад лидера Лудогорец.

До двубоя с Витоша Бистрица от 15-ия кръг на Първа лига, когато 24-годишният играч вкара на два пъти при успеха 3:0, той имаше доста сериозни затруднение да преоткрие головата форма, която демонстрираше в началото на кампанията. Над цял месец той прекара без да отбележи нито веднъж (преди това за последно бе вкарвал при 3:0 над Септември София в началото на октомври).

„Има такива моменти във футбола. Понякога нападателите преживяват такива периоди. Щастлив съм, че вкарах 2 гола и помогнах на отбора в последния ни мач”, заяви Мауридес пред Спортно шоу Гонг.

Таранът се върна и към онази злополучна дузпа в шампионатния двубой срещу Берое в Стара Загора, когато отнесе много упреци и подигравки за пропуска си.

„Откакто пристигнах тук, винаги съм изпълнявал така дузпите. И в предишните клубове – също. Поисках извинение от моите съотборници, защото с пропуска лиших тима от 2 точки. Мачът завърши наравно. Поех вината за това.”

„Чувствам се много добре, че феновете на ЦСКА ме харесват. Това ме мотивира още повече. Действа ми добре и е важно. Не е невъзможно да станем шампиони. Всички се стараем в тази насока. Дано се получи.”

„Защо нямам голове извън София? Не знам. Работя здраво всяка седмица. Целта ми е винаги да вкарвам голове и да помагам на отбора във всеки мач.”

„Лудогорец и Левски са добри отбори, и двата. Ние също сме такъв тим. Фокусирани сме да станем шампиони, можем да постигнем тази цел. Фокусът ни е върху това – да станем шампиони.”

„Знам, че Лудогорец има много бразилци, но никога не сме се засичали. Не се познавам с никого от тях.”

Мауридес открехна и леко вратата към личния си живот, като обясни защо неговите съпруга и дъщеря все още живеят в Бразилия и засега не възнамеряват да се преместят на българска земя.

„Сложно е. Моята дъщеря има много проблеми със здравето. Когато е студено, тя се разболява. Имаше такива случаи в Португалия (където той е играл за Арука и Белененсеш – б.р.) В България е много по-сложно, защото е по-студено. Ако възникне проблем тук, не говорим езика и не можем да обясним. Затова те са там в Бразилия, а аз съм тук, за да работя моята работа.”

„Харесва ми българското първенство. Отборът ме прие добре, хората по улиците също ме приемат добре. Допада ми. Чувствам се щастлив тук и в клуба.”

„Аз имам договор за 3 години с ЦСКА, остават още 2 години и 4 месеца. Искам да бъда тук още 2 години и 4 месеца, защото ми харесват клуба и отбора. Щастлив съм да защитавам интересите на ЦСКА.”

„В момента не знам нищо за оферта от друг клуб. Оставил съм на моя агент и на президента да се занимават с това.”

А дали може да се събере с брат си Майкон, който в момента е играч на Галатасарай?

„Ако някой ден дойде предложение от някой турски отбор, може и да ида. В момента обаче няма нищо. Затова съм фокусиран върху работата си в ЦСКА”, добави Мауридес.