Плеймейкърът на ЦСКА Тиаго Родригес продължава да бъде трансферна цел за полския гранд Легия Варшава, информира изданието sport.onet.pl. След неуспеха с привличането на португалеца през настоящия трансферен пазар, от Легия са решили да го потърсят през лятото, когато изтича и договора на играча с „червените”.

Според изданието основната причина за провалените преговори е твърде високата цена, която са посочили от „Армията” – 2 милиона евро. Полският гранд в никакъв случай не възнамерявал да плати подобна сума, и то за играч, който след 6 месеца потенциално може да прибере като свободен агент. Към края на този месец Тиаго ще навърши 27 години и реално се намира в пикова възраст за професионален футболист.

Легия са заявили твърдо, че не смятат да плащат повече от 150 хиляди евро за Тиаго. На толкова вярват, че се равняват заплатите, които португалецът би получил от ЦСКА до края на кампания 2018/2019.

Сериозният интерес на поляците към футболиста е продиктуван от факта, че клубът има португалец за треньор – Рикардо Са Пинто. Той вече привлече в състава трима свои сънародници – полузащитниците Салвадор Агра, Андре Мартинс и взетият под наем от Метц Кафу.