Лудогорец и ЦСКА не успяха да излъчат победител в дългоочакваното дерби на върха в Първа лига. Мачът на стадион „Лудогорец арена” в Разград предложи много битка и интересни моменти, но в крайна сметка нито един от двата тима не успя да грабне трите точки.Така разликата между Лудогорец и ЦСКА в челото на подреждането остава само три пункта.

На практика двата тима си поделиха по едно полувреме, като първата част бе за гостите от София, докато през второто полувреме отборът на шампионите определено изпусна победата. С равенството интригата за титлата остава с пълна сила, като до края на плейофите Лудогорец и ЦСКА ще премерят сили още веднъж, но този път на стадион "Българска армия" в столицата.

Двубоят на „Лудогорец арена” започна във вихрено темпо и още във втората минута дойде и първата блестяща ситуация за гол. Тя се разкри пред гостите, но „червените” не успяха да се възползват. Евандро бе изведен зад отбраната на Лудогорец, напредна много добре отляво, но ударът му по диагонала спря в тялото на Ренан дос Сантос. Домакините имаха претенции за засада, но телевизионните повторения показаха, че позицията на футболиста на ЦСКА е била чиста.

Още не бяха изминали и десет минути, когато Евандро отново пропиля уникален шанс. Рубен Пинто проби много добре отдясно и центрира страхотно към далечната града, където дебнеше Евандро. Той взе решение да стреля без подготовка от въздуха, но Ренан дос Сантос отново бе на висота и отново спаси своите.

Футболистите на Любослав Пенев продължиха да диктуват темпото на терена и да бъдат тима, който създава интересните неща в мача. В 17-ата минута се стигна до поредната 100% възможност за „червените”. Тя бе създадена с нова атака по лявото крило. Тиаго Родригес изведе Али Соу, който напредна и навлезе в наказателното поле. Соу финтира бранителя пред себе си и пусна пас към включилия се в предни позиции Жоржиньо. Той се измъкна от опеката на противник и стреля, но този път ударът бе неточен.

Постепенно играта се успокои  и събитията се пренесоха в центъра на терена. Статистиката след половин час игра показваше, че домакините владеят повече топката, но въпреки това до този момент не успяха да отправят нито един точен удар.

Единственият изстрел в рамката на вратата на гостите дойде едва две минути преди почивката, когато Клаудиу Кешеру получи в наказателното поле и стреля от близко разстояние, но право в ръцете на Витаутас Черниаускас.

Така двата тима се оттеглиха на почивка без попадения, но определено гостите от София бяха тези, които трябваше да съжаляват повече заради пропуснатите цели три отлични възможности в началото на срещата.

Лудогорец - ЦСКА

източник: Diema Sport

На почивката наставникът на домакините Стойчо Стоев предприе промяна в състава си, като терена напусна Джоди Лукоки, а на негово място се появи Адриан Попа. Този ход определено промени поведението на домакините на терена, които в началните минути на втората част успяха да упражнят натиск.

Атаките на разградчани бяха предимно по дясното крило, където оперираше именно резервата Попа. Лука Саша също осъществи няколко добри пробива, но до сериозен удар към Черниаускас не се стигна.

Още първите минути на втората част показаха, че Лудогорец ще направи всичко възможно да вземе успеха в този мач. Почти през всичките 45 минути след почивката домакините бяха тимът, който диктуваше събитията на терена и пропускаше положение след положение.

От своя страна футболистите на ЦСКА не успяха да продължат с доброто си представяне през първото полувреме и определено „червените” трябва да бъдат доволни от факта, че не допуснаха гол.

Физически гостите също не издържаха и това бе основната причина за териториалното предимство на Лудогорец в минутите до края на срещата.

Първата отлична възможност за домакините през втората част дойде в 64-ата минута. Вандерсон получи по лявото крило, напредна много добре, финтира Турицов и стреля по диагонала, но топката профуча покрай левия страничен стълб на вратата.

Секунди по-късно дойде и отговорът на ЦСКА. Али Соу получи отляво, преодоля Козмин Моци и пробва пас в пеналта, но Ренан внимаваше и пресече пас. Това бе и най-чистото положение за ЦСКА през втората част.

Лудогорец - ЦСКА 0:0

източник: Lap.bg

В 68-ата минута късметът отново покри „червените”. След поредния пробив на Попа по дясното крило, румънецът центрира почти от аутлинията, за да се стигне до неприятен рикошет в крака на Бодуров, който за малко не си реализира автогол. Иван Турицов обаче бе на своето място и изби. Минута по-късно отново Попа притесни отбраната на ЦСКА, но този път ударът на Вандерсон бе отразен от Черниаускас.

В 87-ата попадение на Клаудиу Кешеру правилно не бе зачетено, тъй като румънският нападател бе в положение на засада. Абел Анисе стреля към вратата на ЦСКА отдясно, получи се рикошет и топката попадна в Кешеру. Румънецът стреля акробатично и отбеляза, но главният рефер правилно не го зачете. Телевизионните повторения отлично показаха, че Кешеру е бил в положение на засада.

Така никой от двата тима не успя да постигне своето и двубоят приключи без победител.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 0:0


стадион: "Лудогорец арена", Разград

съдия: Драгомир Драганов (Варна)


Лудогорец: 33 Ренан дос Сантос - 8 Лукас Саша, 21 Драго Григоре, 30 Козмин Моци, 3 АнтонНедялков - 96 Серкан Юсеин (12 Абел Анисе 73'), 18 Светослав Дяков – 92  Джоди Лукоки (77 Адриан Попа 46'), 84 Марселиньо, 88 Вандерсон – 28 Клаудиу Кешеру

Треньор: Стойчо Стоев

ЦСКА: 30 Витаутас Черниаускас, 19 Иван Турицов, 5 Николай Бодуров, 24 Нуно Томаш, 3 Жеферсон – 6 Рубен Пинто (26 Валентин Антов 78') , 15 Кристиан Малинов- 7 Жоржиньо, 20 Тиаго Родригес, 10 Евандро  (8 Едвин Джеси 69') 22 Али Соу

Треньор: Любослав Пенев

Още по темата:

Ще се разплете ли шампионският възел?

Моци: В събота ще е различно, няма да повторим слабата си игра

Двама от Лудогорец и един от ЦСКА пропускат дербито заради наказания

ЦСКА удари Лудогорец и е на полуфинал