Отборът на ЦСКА подновява борбата в Първа лига с тежко гостуване на Черно море във Варна. Освен с нови амбиции, „червените” са и с нов старши треньор – Любослав Пенев. Легендарният нападател на ЦСКА наследи само преди седмица Нестор Ел Маестро, който изненадващо бе отстранен от поста.

Мачът между Черно море и ЦСКА е днес от 15.00 часа на стадион „Тича” във Варна и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще проследим всичко най-важно от дербито минута по минута.

Въпреки че има нов треньор, ЦСКА е единственият тим от Първа лига, който подновява борбата през пролетта без нито едно ново попълнение. „Червените” стартират битката за титлата от втора позиция с актив от 45 точки, варненци пък шести с 31 пункта.

Любо Пенев: Очаквам нови в ЦСКА, на "Тича" никога не е лесно

Тимът ще бъде още по-мотивиран за успех след грешката, която Лудогорец допусна в двубоя срещу Верея в петък. Шампионите не успяха да се наложат и завършиха 0:0.

Любослав Пенев разкри, че "червените" ще играят с нова тактическа схема срещу Черно море. До последно под въпрос са защитниците Божидар Чорбаджийски и Жеферсон, които лекуват контузии. "Червените" имат проблем и на десния фланг на защитата след разтрогването на договорите на Станислав Манолев и Борис Секулич.

Илиан Илиев също не може да разчита на всички свои футболисти. С травми са Мехди Фенуш, Георги Божилов и Емил Янчев. Аут са още вратарят Георги Китанов, Мартин Костадинов, както и младите Лъчезар Йорданов, Мартин Дичев, Виктор Попов и Петър Вуцов.

Илиан Илиев избра екипажа за абордажа срещу ЦСКА

Домакините от Черно море са в серия от 3 поредни загуби от ЦСКА у дома без отбелязан гол – 0:2 в Каварна на 19 февруари 2017 г. отново в първи пролетен кръг, 0:1 пак в Каварна на 13 май 2017 г. и 0:1 на „Тича” на 16 септември 2017 г., като всички 4 гола за червените паднаха в последните 10 минути на двубоите.

Георги Китанов изигра 35 срещи за първенство с екипа на ЦСКА, като с него на вратата си армейците записаха срещу варненци 4 от 4 възможни победи през сезон 2016/17 г. и допуснаха само 1 гол.

С досегашния си наставник Нестор Ел Маестро "червените" спечелиха 70% от мачовете си – 14 от 20, докато с наследилия го Любослав Пенев в предишните му престои в клуба процентът на победите е по-нисък – 63 на сто (22 в 35 срещи за първенство).