В двубой от 22-ия кръг на Първа лига ЦСКА и Ботев завършиха 0:0 на стадион "Българска армия". Ботев остана с човек по-малко в 86-ата минута, след като за 3 минути Меледже си заработи два жълти картона.

През първата част гостите от Пловдив създадоха повечето опасности, на няколко пъти Китанов трябваше да спасява опасни удари на атакуващите футболисти на Ботев.

Фернандо Виана стреля опасно от 12 метра, но Китанов с една ръка спаси в 5-ата минута. Осем минути по-късно отново Виана стреля опасно, но отново вратарят на ЦСКА беше на мястото си.

В 28-ата минута Чворович успя да излезе извън наказателното си поле и предотврати една от редките опасности пред неговата врата.

До почивката Вутов и Китанов опитаха да препарират Китанов, но не успяха.

През втората част ЦСКА започна активно като изпълни три корнера за 4 минути, но нищо опасно нямаше пред вратата на Чворович.

В 79-ата минута Каранга създаде най-опасното положение пред вратата на Ботев, но бранител на гостите изби на метър от голлинията. В 85-ата минута Меледже Омнебес напусна терена, след като за няколко минути си заработи два жълти картона.

Две минути преди края на редовното време ЦСКА поиска дузпа за игра с ръка на бранител на гостите, но такава не беше отсъдена.

Така след две победи от началото на пролетта, ЦСКА завърши 0:0 с Ботев и остана на третото място с актив от 42 точки, а Ботев е седми с 28. Така дистанцията с втория Левски се запази на 3, след като "сините" имат 45.

ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Пинто, Кубемба, Арсенио, Бодуров, Симао, Руи Педро, Дюлгеров, Каранга
Ботев: Чанович, Панов, Терзиев, Генев, Марин, Балтанов, Меледже, Стоянов, Вутов, Неделев‬, Виана