ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в дерби от 29-ия кръг на Първа лига. От спорна дузпа Бумал откри резултата в 64-ата минута, а в 75-ата Марселиньо изравни резултата.

В 64-ата минута на двубоя Петрус Бумал откри резултата след дузпа за игра с ръка на Паломино, но футболистът на Лудогорец игра с топката извън наказателното поле след удар на Десподов. Марселиньо изравни резултата след грешка на отбраната на ЦСКА. Пинто попречи на Недялков и за атакуващият футболист на гостите не остана нищо друго освен да изравни.

Срещата започна с далечен удар на Кампаняро, който не успя да затрудни Китанов. ЦСКА отвърна с удар на Бодуров.

В 8-ата минута шампионите нацелиха греда, след като шут на Кампаняро от далечно разстояние нацели страничната греда.

ЦСКА създаде добра възможност в 15-ата минута, когато Арсенио беше на изгодна позиция, но ударът му мина над напречната греда.

Бодуров имаше възможност на два пъти да нанесе решителен удар във вратата на Ренан, но беше отчаян от футболистите на гостите.

Рубен Пинто на два пъти пропусна да открие резултата в полза на ЦСКА, но не сполучи.

Така със здрава битка по целия терен двата тима не съумяха да се разпишат в противниковите врати и се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.
 

В началото на второто полувреме Кулма потърси Десподов в наказателното поле на Лудогорец, но Моци се справи и изчисти в корнер.

Дойде и 64-ата минута на срещата, когато Десподов стреля към вратата на Ренан, но Паломино игра с ръка извън наказателното поле, но съдията Апостолов се заблуди и отсъди дузпа за "червените". Зад топката застана Бумал и откри резултата.

В 75-ата минута Марселиньо изравни резултата, след като Рубен Пинто попречи на Недялков и за футболиста на Лудогорец не остана нищо друго освен да изравни резултата.

До края на мача въпреки опитите на ЦСКА да достигне до успеха това не се случи и двубоят завърши 1:1.

След тази спечелена точка Лудогорец е първи с актив от 69 точки и продължава без победа в плейофната фаза, а ЦСКА е трети с 53.

Ето и съставите на ЦСКА и Лудогорец:

ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Пинто, Каранга, Арсенио, Манолев, Бодуров, Десподов, Бумал, Кулма

Лудогорец: Дос Сантос, Натанаел, Сисиньо, Моци, Паломино, Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Мисиджан