Освободеният преди броени дни от ЦСКА вратар Данте Стипица вече си намери нов отбор. 28-годишният хърватин стана съотборник на Спас Делев в Полша, след като подписа 2-годишен договор с Погон Шчечин.

В споразумението между двете страни е залегнала и опция за удължаването му с още една. Стипица ще играе с №1 на гърба през следващия сезон, като се явява заместника на Лукаш Залушка. Клубът взе решение да не удължава изтичащия договор на поляка.

Стипица очевидно е привлечен за титулярен вратар, защото алтернатива ще му бъде 21-годишният Якуб Бурщин.

Хърватският страж не успя да се пребори с конкуренцията на Витаутас Черниаускас в ЦСКА. Той пристигна преди началото на сезона със свободен трансфер от Хайдук Сплит, а в хода на кампания 2018/2019 изигра едва 4 мача. Два от тях бяха за Купата на България – победите над Монтана (1/16-финал) и Витоша (1/8-финал) в началния етап от турнира. В редовния сезон на Първа лига той взима участие в при победата 1:0 над Верея в 19-ия кръг, за която беше постъпил сигнал в БФС във връзка с черно тото. Другият шампионатен двубой за Стипица беше 0:2 от Ботев Пловдив в плейофния дял от първенството.