Румънецът Серджиу Буш е почти сигурното второ попълнение от лятната селекция на Левски след Жуниор Мапуку. Но този трансфер е малко по-щекотлив заради миналото на нападателя в големия съперник на "сините" ЦСКА. 

След Мапуку, Левски уреди и Серджиу Буш

Той има две попадения с червения екип срещу Левски, но това си е неразделна част от задълженията му на терена. Черната точка за него е свързана с един момент след продажбата му от "Българска армия" в посока Шефилд Уензди. 

Серджиу Буш с мило послание към ЦСКА

Тогава, на изпроводяк, той публикува емоционално послание към "червените", феновете им и дотогавашните си съотборници. Гафът обаче беше в публикуваните тагове към публикацията. Сред тях си личеше нецензурното "к*р за Левски". 

Посланието на Серджиу Буш

източник: instagram.com

Тази реакция на румънеца отприщи доста негативни реакции в "синята" общност. Дори от Тръст "Синя България" се заканиха да изпратят оплакване до Футболната асоциация на Англия заради случая. 

Председателят на организацията Васил Колев тогава изригна с гневен статус в профила си във Фейсбук, в който използва определения като "нещастник" и "кретен".

Реакцията от Тръст "Синя България"

източник: Facebook

Впоследствие самият Буш се извини и обяви, че не е знаел значението на израза, който е публикувал. Тогава той сподели: 

Буш се извини за обидата към Левски: Не съм знаел значението на израза

"Да, признавам, че направих грешка. Никога не съм знаел, че Левски е националният герой на България. Казах лоша дума, без да съзнавам значението й. Просто повторих нещо, което бях чувал хиляди пъти от феновете. Но чак сега се замислих, че никога не съм знаел неговото значение. Не съм искал да обидя никого."

"Аз съм футболист и уважавам всеки клуб, всеки съперник. Уважавам Левски като отбор. Мислех, че пиша нещо, което е хубаво за феновете ни. Но без да знам, че е лошо послание към съперника. Това беше груба моя грешка. Отново се извинявам най-искрено", написа преди повече от две години Буш.