Италианският халф Диего Фабрини беше едно от имената, които предизвикаха сериозен интерес на българския пазар това лято. Той подписа с ЦСКА, но медиите в Румъния преди това бяха сигурни, че той ще игграе в Левски, като дори пишеха, че е дал дума на "сините" да парафира срещу 20 хил. евро месечно. 

В крайна сметка в последния момент италианецът се озова на "Армията" срещу 25 хил. евро на месец, като на север от Дунав бяха категорични, че той е използвал интереса на "сините", за да си вдигне заплатата. Самият Фабрини обаче отрече да е имал каквито и да било разговори с Левски. 

"Чувствам се много добре в България, доста добре ми беше в първите дни в отбора. ЦСКА е най-добрият клуб в страната и съм щастлив, че съм част от него. Това е нов опит за мен и съм сигурен, че ще ми е много полезен. Имах много оферти, след като свърши миналият сезон, но мисля, че ЦСКА беше най-подходящата опция за кариерата ми в този момент".

"Не съм имал оферта от Левски, не е вярно това, което се писа", заяви Фабрини пред вестник "Тема Спорт" и сподели кои са силните страни в играта му, както и дали има някакви преки впечатления от българския футбол до момента.

"Все още нямам преки впечатления от българския футбол. Ще знам повече след първите ми няколко мача тук. Най-добрата ми страна е дриблирането. Ние сме силен отбор и трябва да дадем най-доброто от себе си във всяка среща, за да спечелим всички трофеи. Няма да бъде лесно, но можем да го постигнем", заяви Фабрини.