Първото ново попълнение на ЦСКА Енрике Рафаел е щастлив, че е дошъл на "Армията". Той подписа миналата седмица и разкри в първото си интервю на родна земя пред NOVA, че целта му е да се докаже с червения екип.

"Благодаря за посрещането. Имах няколко предложения, но съм дошъл в ЦСКА. Винаги съм искал да играя в чужбина и се надявам да се развия с този шанс, който получих от ЦСКА."

Стартовият състав на ЦСКА за контролата със Зенит

"Роден съм в щата Мина Жераиш, в един малък град там. Започнах кариерата си в родния ми град, постепенно минах в по-големи и сега съм в ЦСКА. Много съм щастлив, че съм тук", заяви Рафаел пред NOVA.

В ЦСКА избистриха групата за спаринга срещу Зенит

Той разкри, че като малък е бил сравняван с бразилския нападател Робиньо и той се е превърнал в негов идол. Голямата му радост е, че е успял да тренира няколко пъти с именития си сънародник.

"Моят идол е Робиньо, защото той е от Атлетико Минейро, даже няколко пъти съм тренирал с него. Когато бях малък, всички ме сравняваха с него. Радвам се, че е така, защото е страхотен футболист", заяви Рафаел и сподели какви са целите му и занапред.

"Искам да печеля трофеи тук и да си направя името в този голям клуб. Този отбор е голяма витрина за моята визитка. Дай Боже, един ден да отида и в по-голям отбор в по-голямо първенство да се докажа и там", завърши бразилецът.