Защитникът на ЦСКА Нуно Томаш заяви, че напрежението, което изпитват в отбора е позитивно. Той е категоричен, че ЦСКА няма право на грешка в мача срещу Берое и всички в отбора са мобилизирани да постигнат нова победа. 

"Да, доволен съм, че дойдох тук и играя редовно. Хубавото е, че в шестте мача, в които играх, направихме само едно равенство, а в останалите пет спечелихме. Това е добре, добър старт. Не мисля, че това се дължи единствено на мен. Всеки в отбора играе на ниво, всички работим наистина много. Победите се дължат на усилията на целия тим. За мен е добре, че когато играя печелим, добре е и за отбора", сподели Томаш.

"В първия ми сезон в португалския елит с Беленензеш беше много добър, защото не очаквах да играя толкова много. Беше като сбъдната мечта за мен – да бъда част от най-високото ниво на футбола в страната, в която съм роден и израснал. Всеки португалец иска да бъде част тази лига. Беше наистина много, хубаво. Вторият сезон, преди да дойда в България, ситуацията се промени, но това е просто част от играта, а хубавата част сега е, че получиш възможност да дойда тук и да играя за ЦСКА. Започна нов сезон, всеки се трудеше много, там имах много класни съотборници, така че мисля, че просто бе треньорско решение. Не мисля, че той е лош треньор, всъщност е много добър, несъмнено е така. Той прецени, че ще залага на други футболисти и аз уважавам решението му. Продължих да работя и това се отплати, защото ако не бях полагал усилия, сега нямаше да бъда тук", добави защитникът.

"Преди да пристигна в ЦСКА, знаех почти всичко за клуба. С Рубен Пинто сме много близки, познаваме се вече четири-пет години и заради него се интересувах много от отбора. Беше лесно решение за мен. Разговаряхме, разбрах, че съм желан тук, не играех редовно в Португалия, чух се с Рубен, той също ми каза, че ще бъде супер, ако дойда и в общи линии така се случиха нещата", допълни той. 

"Да ви призная, бях малко нервен, защото тук всичко е различно. Нова страна, различен футболен, различни съперници. ЦСКА е много голям отбор и тук трябва да побеждаваш постоянно, независимо дали си домакин или гост, така че бях нервен, но вкарахме много рано, още при първата ни атака, а попадението направи мача ни доста по-лек. Прекрасно бе за мен да започна кариерата си в ЦСКА с победа с 5:1."

"Заради поражението от Левски всички в отбора бяха разочаровани. Не гледах целия мач, но впоследствие видях големи периоди от него. Знам, че този сблъсък е изключително важен тук в България. Най-важното за нас бе, че успяхме в следващата ни среща да спечелим с 5:1, това бе отговорът ни на загубата."

"Бе трудно. В Португалия няма зимна пауза за разлика от България. Чувствах се изморен, защото изиграхме три мача само в рамките на седмица. В първата среща в Разград играхме отлично. Всеки един от нас. Спечелихме с 1:0, а в края на седмицата направихме много силно първо полувреме, можехме да вкараме поне два гола и развоят щеше да бъде съвсем различен. Не успяхме обаче да отбележим и през второто полувреме ни стана много трудно, но пък тогава се защитавахме много добре, всеки помагаше на всеки и успяхме – в два мача срещу Лудогорец не допуснахме нито едно попадение, това бе най-важното", продължи португалският футболист.

"Разликата е всъщност само един мач. Ние играем с Берое, те се изправят срещу Левски. Те просто трябва да сбъркат веднъж, а ние ги чакаме. Има още много мачове да се изиграят, уверени сме, че можем да стигнем до първото място."

"Ще се справим с умората. Всеки в клуба работи много усилено, за да можем ние футболистите да сме в най-доброто си състояние по време на двубоите. Начинът, по който тренираме, по който се възстановяваме след срещите, това ни помага. Сега мислим единствено как да победим Берое, след това ще мислим за следващия мач, а след това за следващия. Трябва да бъдем максимално подготвени. А когато печелиш, нямаш търпение да дойде следващия мач, независимо дали е след три или четири дни. Просто трябва да продължаваме да печелим."

"Първите два дни след мача с Лудогорец бяха най-важните за възстановяването ми, тогава свършихме отлична работа с физиотерапевтите. Не става въпрос само за почивка и сън, а и за много, много работа. Сега вярвам, че не само аз, но и всеки от съотборниците ми е готов да спечели отново – в събота срещу Берое."

"Познаваме Берое добре, в плейофите няма как да има лесни мачове. Трябва да влезем на ниво във всеки мач, най-важното е да успеем да вкараме ранен гол, ако успеем, ще направим срещата много по-лека за нас и ще имаме по-голям контрол върху нея."

"Ако трябва да бъда максимално откровен, най-добре се чувствам като централен защитник. Но още когато дойдох в ЦСКА, треньорът разговаря с мен и ми каза, че понякога ще има нужда да ме използва и вляво на отбраната. И с него бях искрен, казах му, че мога да играя там, но в толкова голям отбор като ЦСКА, се изисква постоянно владеене на топката, постоянни атаки, отляво, отдясно, а аз не съм толкова бърз, колкото са другите ни крайни защитници, така че просто опитах да дам всичко, което имам у себе си в защита, защото не съм много добър атакуващ играч, но в отбрана мога да се справям в тази зона, не допуснахме попадение и постигнахме още една победа."

"Това е много важно за нас (серията без допуснат гол). Защото във футбола, ако не допуснеш попадение, ни несравнимо по-близо до победата. Обичайно във всеки мач вкарваме поне един или два гола, така че ако продължаваме да не допускаме, можем да продължим и да побеждаваме. Трябва да играем по този начин, да се защитаваме добре всички заедно, дори и нападателите, тогава няма да допускаме попадения, а имаме класа да реализираме във всеки мач и да го печелим."

"С Николай Бодуров се разбираме отлично. Много е важно за мен, че можем да комуникираме на английски. Изключително опитен футболист е, много класен защитник. Той почти не греши. Ако аз сбъркам, знам, че той е зад мен и ще ми помогне, аз се опитвам да правя същото за него. Но не само той, имаме много добри централни защитници в отбора, така че треньорът има достатъчно опции."

"Мисля, че напрежението, което изпитваме в момента е позитивно за нас. Намираме се в добра позиция, борим се за два трофея и това е начинът, да не мислим за това дали сме изморени, дали ни е трудно, ние сами сме избрали този път, заслужихме си с победата над Лудогорец да сме на полуфиналите за Купата на България, само на три точки сме от тях в първенството, така че сме на място, което ни носи увереност. Не мислим за умора, за напрежение, не сме в дъното на класирането, за да сме напрегнати, така че това е, което се изисква от нас – да играем добър футбол и да продължим да печелим."

"Много съм впечатлен от феновете на ЦСКА. Още повече, когато гостуваме, те там са толкова много и ни подкрепят постоянно. Във всеки мач усещаме подкрепата им. За мен това е съвсем нова реалност, не съм свикнал да играя пред подобна публика. За нас те са безкрайно важни, защото има мачове, в които имаме трудности, когато резултатът е 0:0, а ние търсим победата и с тяхната подкрепа просто знаем, че трябва да вкараме и го правим. Имаме нужда от тях, в две надпревари сме, искаме да спечелим и двете и трябва заедно да успеем да го направим. Продължавайте да ни подкрепяте и да идвате на всеки мач, а ние ще направи това, което се изисква от нас", каза още Нуно Томаш.