Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга официално подписа договор с китайския Хенан Дзиение. От „Българска армия“ информират, че се съобразяват с исканията на самия футболист, който е пожелал да напусне и да премине в Хенан.

От ЦСКА не съобщават каква е трансферанта сума, но допълват, че тя „задоволява изискванията“ на клуба. В последните дни се появиха информации, че в касата на "червените" ще влязат близо 4 млн. долара. 

Каранга

източник: cska.bg

Ето и официалното съобщение от ЦСКА, с което от клуба информират за трансфера на Фернандо Каранга:

„Армейци,

въпреки желанието на ръководството да задържи нападателя Фернандо Каранга, в клуба пристигна солидна оферта от китайския Хенан Дзиение, която съблазни бразилеца и той избра да продължи кариерата си в Китай.

Осъзнаваме изключително важния момент, в който се намираме и знаем, че Каранга щеше да бъде много полезен на отбора в предстоящите битки в Лига Европа и първенството, но бяхме длъжни да се съобразим с желанието на футболиста.

Забавянето на официaлната позиция по трансфера се дължи на фактът, че той не можеше да бъде осъществен по-рано поради юридически причини, както и някои административни. Китай има визов режим и едва късно снощи Каранга пристигна в провинция Хенан. Днес бяха покрити нужните критерии по договора, и трансферът стана факт.

Поради клауза за конфиденциалност в подписания договор не можем да обявим параметрите, но Ви уверяваме, че сумата, която ще получим от продажбата на Каранга, задоволява изискванията на клуба.

Благодарим на сърцатия нападател за себераздаването с червената фланелка и му пожелаваме здраве и много професионални успехи!"

Още по темата:

Каранга: Ганчев искаше много да остана, един ден ще се върна

ЦСКА преговаря с нов бразилец за заместник на Каранга

Каранга се сбогува с ЦСКА

Каранга в Хенан за 4 млн. долара

Съпругата на Каранга показа новия им дом в Китай