Ирландското крило Греъм Кери вече изигра първия си, макар и неофициален мач, с екипа на ЦСКА, а в бившия му тим Плимут Аргайл все още пазят добри спомени за него. Изпълнителният директор коментира пред местното издание „Плимут Лайв”, че от клуба са направили всичко по силите си, за да разубедят 30-годишният атакуващ играч.

В рамките на няколко дни изпадналият в Лига Две – четвъртия ешелон на английския футбол – тим загуби двама качествени плеймейкъри в лицето на Кери и Рубен Ламейрас. Паркинсън разкри, че въпреки болезнения сезон на Аргайл, хората от управата са предложили нови и подобрени контракти на дуото. В крайна сметка Кери и Ламейрас бяха изкушени от възможности отвъд Ламанша (португалецът подсили елитният Фамаликао в родината си).

„Абсолютно искахме и двамата да останат. Те бяха ключови играчи”, заяви Паркинсън. „Трябваше обаче да вземем под внимание факта, че след като паднахме едно ниво по-ниско, пред тях ще се разкрият други възможности и клубове, които биха ги приели.”

„Отправихме им оферти, защото искахме да ги задържим в отбора, който щеше да гони промоция. В крайна сметка те взеха решения с оглед своите перспективи и това, което считат за най-добро за себе си.”

„Трудно беше, но можем да си представим и тяхната изходна позиция. В интерес на истината, и двамата се насладиха на времето си в Аргайл. Хората като индивиди имат свои съображение и двамата просто са на различен етап от своите кариери”, допълни шефът на Плимут.