На три точки от върха, там където отново удобно се е настанил хегемонът в българския футбол от 2012 г. насам Лудогорец. И със сигурност не с идеалната подготовка за най-яростната битка след поражението с 2:3 от Ботев в Пловдив в първия полуфинал за Купата.

За пореден път ЦСКА е опрян до стената и отново е време за мъже. За мъже, които да отвърнат на предизвикателството – а то трудно би могло да бъде по-голямо. По-малко от 72 часа след първия епизод срещу Ботев Пловдив „армейците“ трябва да се изправят срещу Левски. От една страна, за да продължат шампионския си устрем и от друга – за да вземат реванш за двете злощастни загуби от „сините“ по-рано през сезона – и двете с по 0:1, и двете след автоголове.

„Нещастно губим, да. Надявам се този път късметът да е на наша страна и да победим. Мисля, че сме готови да излезем да играем това, което можем. Добър отбор сме, добър футбол играем, надявам се този път и късмет да имаме и да победим, защото имаме нужда от тези три точки”, заяви капитанът на „червените” Николай Бодуров. „Знаете, че се борим на два фронта, не е тайна за никой, че скамейката ни е къса, но ние няма да се откажем до края. Каквото и да става ще се борим до края. Ще видим, божа работа е, каквото стане.“

Със сигурност позната обстановка за ЦСКА. Преди година борбата отново бе на два фронта и отново замесени бяха Левски и Лудогорец. Почти по-същото време през 2018-а само на пет дни рухнаха мечтите на „червените“ привърженици за дубъл след безкрайно драматично шампионатно поражение в Разград с 2:3, последвано и от отпадане отново на полуфиналите за Купата... от Левски.

„Е, помня. Да не дава Господ пак да става така. От два стола паднахме на земята. Тази година мисля, че сме си взели поука и няма да е така. Ще издържим, мисля, че ще издържим и няма да има проблеми. 11 човека сме и 11 трябва да играем и трябва да играем на ниво и да побеждаваме, това е истината. Не сме някой, как да кажа, от по-долните дивизии ниво, за да си позволяваме отпускане. Ако искаш да играеш тук, трябва да си на повече от 100 процента всеки мач.“

Научени ли са уроците, взети ли са поуките и най-важното – готов ли е ЦСКА, защото следващите дни ще са съдбоносни... И за да успеят, „армейците“ се нуждаят просто от две победи - срещу Левски в първенството и в реванша за Купата срещу Ботев - лесно да се каже, определено по-трудно да се направи. Но потенциалът е налице и по-важното – вярата също.

„Може, аз наистина вярвам, че може да го направим. Наистина ще е прекрасно да победим Левски, а след това да продължим за Купата, но всичко зависи от нас. Аз – не сме е страх от съперниците. Просто казвам, че ние сме независими. Когато ние играем добре, няма значение кой е срещу нас, сигурен съм, че ще победим. Когато сме разколебани, разконцентрирани, не това ниво, което показваме, но все пак това е футбола и всеки има такива мачове. Да се надяваме, че ще победим, всички вярваме в това нещо и във възможностите си“, каза още Бодуров.