Анализаторът на DIEMA SPORT Даниел Пеев изрази своите очаквания за предстоящия решаващ сблъсък за титлата между ЦСКА и Лудогорец. Той беше гост в предаването "Домът на футбола".

Двата отбора се изправят в пряк сблъсък за първото място в съботния ден, а часът е 20:15.

“Задава се мач за титлата. В предишни години, когато имаше такива възлови мачове Лудогорец успяваше да вземе своето. Отборът е по-обигран от двата състава“, започна Пеев.

“Този мач в събота се очертава ключов за титлата. Нивото на ЦСКА се покачи, изглеждат по-уверени, израстнаха доста. Получиха се треньорски смени, но ЦСКА победи Черно море във Варна, което ще даде самочувствие и спокойствие, независимо от промените при в треньорския екип. Лудогорец посвали нивото си от последните години, но със сигурност там ще има промени през лятото“, продължи бившият играч на Амкар Перм.

“Любо Пенев съумя да върне феновете по трибуните. Когато подаде оставката си, за него явно му се е въртяло това нещо в главата, феновете на ЦСКА показаха, че държат на Любо Пенев, той промени поведението на футболистите на терена, заздрави се дисциплината, беше много позитивно привличането на Любо Пенев, само позитивни неща могат да се кажат, като изключим злополучния полуфинал в турнира за Купата на България срещу Ботев Пловдив“, категорчен бе Даниел Пеев по поводсвършената работа в ЦСКА.

“Плюсовете от работата на Пенев няма как да бъдат зачеркнати. Той си е имал нещо, което си му е тежало, това очевидно беше част от причината за оттеглянето му. Не малка роля, разбира се, изигра това отпадане за Купата. Не толкова, че Ботев не победиха заслужено, но с двама души по-малко, ЦСКА щеше да има предимство в продължанията. Ако ЦСКА беше стигнал финал със сигурност Любо Пенев щеше да остане поне до края на сезона“, продължи анализаторът.

“Любо Пенев дойде в късен период, не беше правил селекция. Още от началото показа с наложения от него стил на игра, че иска да се бори за Купа и титла. Във всеки един аспект се подобри ЦСКА, включително и отношенията на футболистите към двубоите се подобри“.

“За разлика от периода под ръководството на Нестор Ел Маестро, Любо Пенев участваше в плейофите, където се срещаш срещу боеспособни отбори всяка седмица. Разликата е огромна, давам пример с Верея, те показаха, че не заслужават място в Първа лига. Затова съпоставката между двамата е малко измамна“, коментира той.

Пеев също така коментира новината за новия договор на Тодор Неделев с Ботев Пловдив, който е до 2020 година. Всеки един тим ще бъде привилигерован да притежава фурболист като Неделев.

Радвам се, че Неделев остава в Ботев Пловдив, върши добра работа, иска да гради нещо сериозно. Това е пример за всички млади футболисти, които искат да се развиват. Надявам се Неделев да завърши кариерата си в Ботев“, добави Пеев.