Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев направи оценка на представянето на отбора през изминаващата година. Според него, винаги може да се иска повече от играчите и треньорите, като има забележки към звездите на "червените". 

"Да са живи и здрави г-н Ганчев и хората около него, които помагат на ЦСКА. Вярвам, че през новата година ще имаме по-добро представяне. Като цяло има какво да се желае. Но отборът вече разполага с облик, комплектова се вече няколко години. Оттам трябва треньорите да си блъскат главите. Не знам сега на Нова година дали ще играят хоро или кючек, няма значение, но после на терена трябва да играем по-добре." 

"Имахме силни мачове, но и доста загубени точки. Надявам се да направим стъпка напред през пролетта и мачовете на ЦСКА да са по-успешни. В този клуб нямаш право на отстъпление. Минали са много звезди през “Армията”, но лошото е, че през 2018-а звездите много не ги видяхме. В цяла Европа името на ЦСКА се споменава с уважение и е нужно да го пазим с резултати на терена", заяви Пенев пред "Тема Спорт". 

Според него, всеки от играчите трябва да заслужи договора си с клуба, като в същото време отправи и критика към наставника Нестор Ел Маестро за някои от изказванията му през годината. И направи сравнение с времената, когато той е бил начело на "червените". 

"Ние сега нямаме право да коментираме отстрани. Ако сме фенове, ще даваме оценки, но имаме малко по-различна роля. То е ясно, че ЦСКА като побеждава – няма по-добър отбор. Но като губим и правим равни, тогава привържениците започват да се делят, да се карат, да недоволстват и това е съвсем нормално. Треньорите пък винаги се оправдават при издънки."

"Всичко зависи от тези, които влизат да играят. Има 20-25 човека и е нужно всеки от тях да е с нагласата, че играе, за да печели точки за отбора. Всеки футболист в ЦСКА трябва да живее с мисълта, че ще стане шампион. Групата ни играчи е голяма, има някои много кадърни момчета, но други не са си изпълнили договора дори на 50 процента."

"Клубът си изпълнява своето към футболистите, но играчите не отговарят по същия начин. Някои от тях ще кажат: “Ама не играя редовно”. Да си играл бе! Всеки е получил шанс. Като си добър, ще играеш. Но трябва и друго да отбележа – не ми хареса особено едно изказване на треньора…"

"Каза: "Чувствам се все едно съм в ЦСКА от пет години". Какво иска да каже? Поне да беше казал шест години, защото и от Лудогорец толкова ни е изоставането – 6 точки. Професионалист си, трябва да свикваш бързо. Малко ме учудват такива изказвания."

"По наше време, без значение дали треньор беше Бате Симо, дали Тулата, дали Стоян Орманджиев, дали после аз и Паро, ние през зимата дори и с три точки да водехме, генералите пак не бяха доволни. Те тогава ни казваха: "Не играете добре". Не казваха: "Нямате точки", а критикуваха играта."

"Ние сега цял сезон не играем добре и няма как да сме доволни, като сме на 6 точки от върха. Въпреки това смятам, че първенството напролет ще е интересно, защото мачовете до края са много. Но сега тежестта ще бъде върху ЦСКА, защото няма да имаме право на никакви грешки. Да не говорим, че за купата сме гости в Разград. Левски пък си почива от втория турнир", сподели още Пената.