Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев направи любопитно предложение към Съдийската комисия към Българския футболен съюз след първия полуфинал за Купата на България срещу Ботев Пловдив. „Червените“ инкасираха поражение с 2:3, а Пенев отправи оферта Николай Йорданов да свири всички мачове на „армейците“ до края на сезона. Специалистът отбеляза факта, че Йорданов бе избран за съдия номер 1 на 2018 година, но не скри, че има претенции към отсъжданията му по време на сблъсъка с „канарчетата“.

„Причината е ясна, няма как от 90 минути да пропиляваме 15-20 минути. Това казах на момчетата и на почивката. Не е нормално. Нямаме право да влизаме така отпуснати в сериозен двубой. Остава още един мач, върнахме се в мача, получи се и 3:2 в полза на Ботев. Ние ще си направим заключенията. Готвим се за следващия мач. но преди това имаме и първенство“, започна Пенев пред DIEMA SPORT.

„Ние сме подготвени играем с един по-малко имаме този навик създаден от определени съдии. Справихме се добре, Не искам да правя конкретен анализ, но с 10 човека контролирахме играта, имахме ситуации и преди третия гол за Ботев. Отворен мач. Не може по такъв начин главният съдия да разваля футболен празник. Двата отбора са знаещи не бива да се намесва съдията. Има много пропуски от страна на главния съдия, има нарушения за картони, трябва да си гледа записа и да вземе отношение, това е за негово. Имам предложение този съдия да ни свири всички мачове до края на сезона и почваме от събота (бел. ред. – ЦСКА играе с Левски). Той е най-добрият съдия, безпристрастен, професионалист, идеален“, каза Пенев.

Запитан за полемичната ситауция в края на мача, когато софиянци искаха 11-метров наказателен удар, Пенев коментира: „То е дузпа, там е. Имаше други нарушения. Във футбола е забранено да се играе с ръка мисля, а какво остава за двете ръце. Жалко е, че пречат на труда ни“.

„Има играчи, които трябва да освежа. Засега е това. Не мисля за реванша. Имаме мач в събота и сме концентрирани върху него. За нас няма маловажни мачове. Гоним купа и първенство целите са налице“.

„Добре, сега да не казвам какво ще правим. Нека се възстановим, знаем какво ни чака“, коментира за дербото в събота.

„При всички положения домакинството е важно за нас. Съжалявам, че много фенове останаха навън. Но се съобразяваме. В реванша ще има повече публика и няма да започнем мача губейки 15-20 минути. Ще издържим физически“, завърши Пенев във връзка с реванша срещу Ботев Пд след седмица.