Макар и вече на почти 74 години, почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев се върна да помага със знанията и оргомния си опит в завършващата фаза на сезона в Първа лига в борбата за титлата с Лудогорец. Според него, точно в предстоящото в събота дерби, "червените" трябва да покажат 100%, че искат да станат шампиони. 

"Какво да кажа, няколко въпроса зададохте вече за Лудогорец. Добри Митов ви каза, Люпко Петрович го споделя, че се готвим цяла седмица. Кой от футболистите не иска да спечели такъв мач? И малки, и големи травми да имат, ще искат да спечелят." 

"Трябва да се даде 100% заявка, че ЦСКА трябва да е шампион. Предимството ни е домакинството, желанието на нашите футболисти ще е по-голямо за победа, отколкото на противника. Дай Боже да спечелим. Не го приемам ЦСКА да се страхува от пълния си стадион", сподели Пената и разкри, че не приема изказвания, че пълният стадион може да скове играчите му. 

"Едно домакинство винаги е предимство, терен, публика, съобразяват се с отделни качества на отделни футболисти. Въпреки че имаме контузии и наказани, ние имаме качество. Заради тази публика и заради самите нас на скамейката, играчите са задължени за победата", сподели Димитър Пенев.